sigviper Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Restauruję swoją starą (1991) kolarkę Favorit i potrzebuję dokupić do niej pedały. Gwint mocowania jednego z istniejących jest skrzywiony i nie nadaje się do eksploatacji (cały pedał krzywo chodzi). Zmierzyłem suwmiarką średnicę mocowania (gwintu) i ma on 12mm. Wszystkie pedały na allegro mają gwint 9/16" czyli wg. google około 15mm. Czy ja mam coś tak nietypowego, czy też 9/16 będą pasować? Jeśli nie będą pasować to skąd zdobyć odpowiednie pedały? Mam do dyspozycji pedały z roweru 2008 decathlon rockrider - jeśli one będą pasować, to czy mogę założyć, że wszystkie z allegro będą pasować?
sigviper Napisano 16 Lipca 2012 Autor Napisano 16 Lipca 2012 Sam sobie odpowiem. 1. gwint 9/16" ma 12mm mierzony suwmiarką (sprawdziłem) 2. w serwisie rowerowym który odwiedziłem uzyskałem informację, że do normalnych dorosłych rowerów nie zdarzają się inne pedały niż ze standardowym gwintem. Czyli będą pasować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.