Skocz do zawartości

[trasa] Bieszczady z przyczepką dziecięcą...

Kasumi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

szukam pomysłów na kilka ciekawych tras rowerowych w BIeszczadach (okolice Arłamowa- ale mogę też podjechać autem do innego punktu startowego). Mam jednak w związku z małym pasażerem specyficzne wymagania - szukam pomysłów na trasy asfaltowe (mało uczęszczane) i ubite drogi gruntowe (mało dziur, w miarę równo). Mój malec nie jest jeszcze gotowy na jazdę terenową:)

Napisano

Arłamów - nie głupi pomysł. Sam kocham Pogórze Przemyskie, pięknie, choć mało uczęszczane, chyba dlatego kocham. Byłem tam ostatnio, ale tym razem pochodzić. Drogi jak najbardziej na rower, nawet z dzieciakiem. Atrakcje w okolicach Arłamowa? No to sam Arłamów, Kalwaria Pacławska. dojazd na około asfaltem albo niebieskim szlakiem, z tym, że z 3 km trzeba się przespacerować, bo dziecko w przyczepce może z niej wypaść. Warto też podjechać na płytę lotniska w Krajnej (http://pl.wikipedia.org/wiki/Lotnisko_Krajna), na którym lądował samolot z Lechem Wałęsą w czasie jego internowania do Arłamowa. Sztandarowy punkt Pogórza to chyba Krasiczyn pod Przemyślem. Zresztą do Ustrzyk Dolnych też nie jest daleko. W ogóle świetny teren na rower. Zawsze mnie ujmują drzewa owocowe, teraz już rosnące na dziko, które są niemymi pamiątkami po wsiach, niestety już nie istniejących.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...