afu Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Cześć! Chciałbym prosić was o pomoc w wyborze odpowiedniego roweru w odpowiedniej (umiarkowanej) cenie. Doszedłem do wniosku, że nadszedł najwyższy czas na zmianę sprzętu, chciałbym kupić nowy rower górski, z ramą w około 21 cali (wzrost 191cm, waga 85kg). Do tej pory wykorzystywałem rower dość uniwersalnie - jazda po utwardzonych leśnych, górskich drogach (mieszkam praktycznie w Beskidach), jazda po asfalcie, bardzo rzadko jazda po mieście, w każdym razie może czasami robiłem jednorazowo po 50-60km ale nie było w tym nic ekstremalnego, żadnych karkołomnych zjazdów, szaleństwa, skoków itp. Jestem amatorem, ale jednocześnie lubię czasami dać sobie popalić na rowerze . To musi być klasyczny rower górski, zależy mi na w miarę dobrym osprzęcie, trwałości, bez hamulców tarczowych, nie licząc skrajnych przypadków wygląd nie ma większego znaczenia. Może na dobry początek kilka propozycji do dyskusji: - zupełnie nie znam firmy Kands ale może Kands Energy 1300 http://allegro.pl/rower-kands-energy-1300-mtb-na-alivio-lublin-i2456491633.html - wiem że tutaj mogę trochę niepotrzebnie dopłacić za markę ale Kelly's Viper http://rowery.shop.pl/view/736/ Z góry dzięki za podpowiedzi, oraz inne propozycje rowerów/marek!
CzarnyMario Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Bierz Kandsa, lepszego, nowego roweru w tej cenie nie znajdziesz.
afu Napisano 13 Lipca 2012 Autor Napisano 13 Lipca 2012 Dzięki! A może jakieś inne propozycje? Ewentualnie na jakich producentów/marki zwracać uwagę w poszukiwaniach?
CzarnyMario Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Prawie każdy producent oferuje jakiś model w tej cenie. Wybierz taki na którym Ci się wygodnie jeździ (jeśli masz możliwość wypróbowania) i tak który Ci się podoba. Napisz jakie model bierzesz pod uwagę i wtedy pomożemy Ci wybrać. Kands to nowa marki, zdobywają więc rynek dobrą ceną. Dla przykładu, Kross Level A2, na bardzo podobnym osprżecie kostuje 1700 zł. Level A2 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie
ArkaBike Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 LEADER FOX EVOLUTION 2012 1450 zł Przerzutka przód SRAM X3 Przerzutka tyl SRAM X4 Rama LEADER FOX 18 '' CZARNO - NIEBIESKA Amortyzator SR SUNTOUR 100mm Lock Out ( blokada skoku ) Hamulec Przód KLAMKI HAMULCOWE TEKTRO MT 3.0 Czarne Hamulec Tył KLAMKI HAMULCOWE TEKTRO MT 3.0 Czarne Klamki Hamulca HAMULCE TEKTRO C310 WHITE Kaseta KASETA SHIMANO ALIVIO CS-HG41 Manetki MANETKI SRAM X4 3x8 Siodło VELO SIODŁO MĘSKIE Opony 26'' DSI 1,95 Mostek ZOOM Kierownica LONGUS Korba SR SUNTOUR Sztyca siodełka ZOOM Suport NECCO Ilość biegów 24
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.