Skocz do zawartości

[do 1500zł] jaki rower wybrać do uniwersalnej jazdy?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

potrzebuje pomocy trochę bardziej doświdczonych rowerzystów, gdyż chcę kupić rower, a nie do końća sie na tym znam:/

Ponieważ jest too mój pierwszy rower, któy chcę zakupic świadomie, nie chce aby to był bardzo drogi sprzęt.

Nie musi to byc bardzo znana marka, ale z dobrym osprzętem, zeby mimo wszytsko trochę posłużył

rower bedzie używany głównie na ścieżkach rowerowych, czasem w terenie. Lubie dość szybko jeżdzić

Mam 170cm wzrostu, preferuje raczej szybka jazdę.

wybrałam takie modele (wybrałam na allegro, ale z racji nie mozliwości wklejania linków to dałam nazwy modeli),

Który prezentuje się najlepiej i który najbardziej nadawałby sie dla mnie?

Romet Rambler 6.0

Limber VX7 PRO

KANDS 1300 FULL

MERIDA CROSSWAY 5 V

NORTHTEC CALEDON 28"

NORTHTEC SOWELO

CROSS KOŁA 28 ACERA BIAŁY

Kross Nomia +4

ewentualnie liczę na inne propozycję do 1500zł

z góry dziękuję za pomoc:)

pozdrawiam

Napisano

No dobra trochę poczytalam jakie są różnice pomiędzy MTB i CROSSem...Wydaje mi się, ze jednak lepszy byłby jakiś Crossowy model, skoro jezdżę głównie po scieżkach rowerowych lub łagodnym terenie.

nie wiem czy przy mojej jeżdzie odczuje znowu dużą różnice, ale skoro mam dobierać rower do mojego stylu jazdy to moze lepiej CROSSOWY, Chyba od czasu do czasu w cięzszym terenie (w sensie większych wzniesień, nierównym podłozu) też sobie poradzi?

Napisano

Do Twojego stylu jazdy zdecydowanie crossowy.

Swego czasu sporo jeździłem po Jurze K-Cz z kolegą. Ja na mtb, On na crosie i kolega dawał radę. Wiadomo, na piaskach podjazdach etc lepiej radziłem sobie ja, ale jeżeli trzeba było przejechać kawałek asfaltem ... no to zostawałem w tyle :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...