nowarowerzystka Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 wzrost 162 cm waga 53 kg Jazda po ścieżkach asfaltowych, też teren- ubite leśne ścieżki itp. Biorę również pod uwagę Kellys colibree, Kellys Viper 5.0. Będę bardzo wdzięczna za opinie na temat tych rowerów i poradę.
delmariano Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Z tych dwóch Viper wypada lepiej, ale nie ulega wątpliwości że osprzęt jest niskiej klasy. Może powiesz z jakiego przedziału cenowego rower by Cię interesował byłoby łatwiej coś doradzić, chyba że to ma być któryś z tych dwóch.
nowarowerzystka Napisano 12 Lipca 2012 Autor Napisano 12 Lipca 2012 Na początku chciałam rower do 1200 zł, później max. do 1500 zł ale już mam straszny mętlik w głowie i nie wiem co wybrać. Niestety ceny są kosmiczne no i w związku z tym zwiększyłam budżet do ok. 1800. Rowery które podałam mogą mieć wyższe ceny ale w sklepie zaproponowali rabaty.
delmariano Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Ten Kross Level F3 nie zgorsza jest. Lepsze osprzętowo to raczej jakieś używane będą. Przejrzyj kolekcję Mbike, Northtec i B'Twin z Decathlonu, może coś Ci w oko wpadnie.
nowarowerzystka Napisano 12 Lipca 2012 Autor Napisano 12 Lipca 2012 Chciałam kupić rower w sklepie stacjonarnym więc dwa pierwsze odpadają, a B'Twiny dzisiaj oglądałam i jakoś mi się nie widzą.
delmariano Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 W takim razie, pojeździj po okolicznych sklepiach, może mają jakieś wyprzedaże zeszłorocznech kolekcji, zachacz o Skiteam, GoSport, Inter Sport jak masz w okolicy. Jak jesteś z dużego miasta, to poszukaj w okolicy sklepu w mniejszej miejscowoścW dużych miastach jest drożej. Jak uda Ci się coś znaleźć to rozszeż wybór rowerów które są w obrębie Twojego zainteresowania. Może uda Ci sie znaleźć coś lepszego niż te dwa w temacie, bo z nich Kross jest tym lepszym.
maroko777 Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Moja skromna rada - omijać kellysy szerokim łukiem ! zdecydowanie lepszym wyborem będzie kross. A jeżeli chodzi o sklepy rowerowe to również polecam omijać sięć GoSport...
nowarowerzystka Napisano 13 Lipca 2012 Autor Napisano 13 Lipca 2012 Kurcze wszyscy mówią co innego. Wczoraj mi powiedzieli, że Kross w tej cenie (1890 zł) nie jest tego warty i że Kellys jest lepszy (1619 zł). Słyszałam też opinie, że Kross teraz poleciał z cenami i że jednak nie warto wydawać takiej kasy. a jeśli chodzi o sklepy to kellysa kupowałabym w MSporcie albo w lokalnym sklepie rowerowym.
maroko777 Napisano 13 Lipca 2012 Napisano 13 Lipca 2012 Może i kelly osprzętowo jest lepszy ale jakościowo już zdecydowanie nie. Kellys ma tzw papierowe ramy bardzo słabej jakości w przeciwieństwie do krossa który ma ramy na bardzo wysokim poziomie wykonania ! Niższa cena z czegoś się bierze a w tym przypadku z niższej jakości wykonania ! Ja radził bym przymierzyć się do jakiegoś krossa w sklepie stacjonarnym a następnie kupić przez internet taniej. może coś takiego http://allegro.pl/kr...2459602896.html lub inny kolor http://allegro.pl/kross-level-a6-deore-slx-2010r-super-cena-okazja-i2459602900.html
nowarowerzystka Napisano 13 Lipca 2012 Autor Napisano 13 Lipca 2012 wybór padł na kellys viper 6.0. rower już ochrzczony, pierwsza przejażdżka za mną, zobaczymy jak się będzie sprawował
Wilku94 Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 I jak rower się sprawuje? mam go 4 miesiąc i super nic się nie psuje tylko pedały lipa są do wymiany po 2 tygodniach miałem a tak to super a jeżdże po lasach górach ulice itd itd
erzurum Napisano 26 Lipca 2012 Napisano 26 Lipca 2012 wzrost 162 cm waga 53 kg Jazda po ścieżkach asfaltowych, też teren- ubite leśne ścieżki itp. Biorę również pod uwagę Kellys colibree, Kellys Viper 5.0. Będę bardzo wdzięczna za opinie na temat tych rowerów i poradę. cześć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.