Skocz do zawartości

[rower] kellys viper 6.0 vs kross level F3

nowarowerzystka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wzrost 162 cm

waga 53 kg

Jazda po ścieżkach asfaltowych, też teren- ubite leśne ścieżki itp. Biorę również pod uwagę Kellys colibree, Kellys Viper 5.0. Będę bardzo wdzięczna za opinie na temat tych rowerów i poradę.

Napisano

Z tych dwóch Viper wypada lepiej, ale nie ulega wątpliwości że osprzęt jest niskiej klasy. Może powiesz z jakiego przedziału cenowego rower by Cię interesował byłoby łatwiej coś doradzić, chyba że to ma być któryś z tych dwóch.

Napisano

Na początku chciałam rower do 1200 zł, później max. do 1500 zł ale już mam straszny mętlik w głowie i nie wiem co wybrać. Niestety ceny są kosmiczne no i w związku z tym zwiększyłam budżet do ok. 1800. Rowery które podałam mogą mieć wyższe ceny ale w sklepie zaproponowali rabaty.

Napisano

Ten Kross Level F3 nie zgorsza jest. Lepsze osprzętowo to raczej jakieś używane będą. Przejrzyj kolekcję Mbike, Northtec i B'Twin z Decathlonu, może coś Ci w oko wpadnie.

Napisano

W takim razie, pojeździj po okolicznych sklepiach, może mają jakieś wyprzedaże zeszłorocznech kolekcji, zachacz o Skiteam, GoSport, Inter Sport jak masz w okolicy. Jak jesteś z dużego miasta, to poszukaj w okolicy sklepu w mniejszej miejscowoścW dużych miastach jest drożej. Jak uda Ci się coś znaleźć to rozszeż wybór rowerów które są w obrębie Twojego zainteresowania. Może uda Ci sie znaleźć coś lepszego niż te dwa w temacie, bo z nich Kross jest tym lepszym.

Napisano

Moja skromna rada - omijać kellysy szerokim łukiem ! zdecydowanie lepszym wyborem będzie kross. A jeżeli chodzi o sklepy rowerowe to również polecam omijać sięć GoSport...

Napisano

Kurcze wszyscy mówią co innego. Wczoraj mi powiedzieli, że Kross w tej cenie (1890 zł) nie jest tego warty i że Kellys jest lepszy (1619 zł). Słyszałam też opinie, że Kross teraz poleciał z cenami i że jednak nie warto wydawać takiej kasy.

a jeśli chodzi o sklepy to kellysa kupowałabym w MSporcie albo w lokalnym sklepie rowerowym.

Napisano

Może i kelly osprzętowo jest lepszy ale jakościowo już zdecydowanie nie. Kellys ma tzw papierowe ramy bardzo słabej jakości w przeciwieństwie do krossa który ma ramy na bardzo wysokim poziomie wykonania !

Niższa cena z czegoś się bierze a w tym przypadku z niższej jakości wykonania !

Ja radził bym przymierzyć się do jakiegoś krossa w sklepie stacjonarnym a następnie kupić przez internet taniej.

może coś takiego http://allegro.pl/kr...2459602896.html

lub inny kolor ;)http://allegro.pl/kross-level-a6-deore-slx-2010r-super-cena-okazja-i2459602900.html

• 2 tygodnie później...
Napisano

I jak rower się sprawuje? ;) mam go 4 miesiąc i super nic się nie psuje tylko pedały lipa są do wymiany po 2 tygodniach miałem a tak to super a jeżdże po lasach górach ulice itd itd ;)

Napisano

wzrost 162 cm

waga 53 kg

Jazda po ścieżkach asfaltowych, też teren- ubite leśne ścieżki itp. Biorę również pod uwagę Kellys colibree, Kellys Viper 5.0. Będę bardzo wdzięczna za opinie na temat tych rowerów i poradę.

cześć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...