seba087 Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 postanowilem kupic sobie jakis rower do 1300 pln . Myslalem o takim http://allegro.pl/okazja-hydraulika-amor-z-blokada-deore-xt-rama55cm-i2470722065.html ale nie wiem czy to bylby dobry zakup ,moze ktos takiego mial i sie wypowie na ten temat.czy warto dac 1100 za ten rower jazeli nie to prosil bym o propozycje jakis rowerkow.
CzarnyMario Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Z tego co widzę, to mieszkasz w Wadowicach, a sprzedawca jest z województwa zachodniopomorskiego - używany rower warto obejrzeć przed zakupem. Ponadto ile masz wzrostu? bo 22" to duża rama dla wysokiej osoby 190+. Rower wygląda na bardzo mało zniszczony - więc jest pewnie mało używany = w dobrym stanie. Hamulce: tarczowe hydrayliczne shimano br-m485, opinie mają taką: szału nie ma ale dają radę. Amortyzator Suntour xct - szału nie ma, - standard w rowerach 1000+ Napęd: przerzutak tylna shimano deore XT (wow ) tylko co z tego jak do tego masz prawie najtańszą kasetę ,najtańszą korbę i jedną z tańszych przerzutek przednich (fakt wszystko shimano). Manetki Alivio - przyzwoite. Podsumowując: moim zdaniem ten rower jest wart 1100 (zakładając, że jest w takim stanie jak wygląda), ale nie jest to żadna okazja. W dodatku nie masz gwarancji na niego, plus to co napisałem na początku ... moja rada, poszukaj czegoś innego. Za 1300 zł można kupić nienajgorszy nowy rower: zeszłorocznego krossa albo np coś takiego za 1050 KANDS ENERGY 1300 MĘSKI 26" AMORTYZOWANY alu! (2459528682) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. fakt nie ma tarczówek ani deore xt z tyłu
seba087 Napisano 11 Lipca 2012 Autor Napisano 11 Lipca 2012 ja mam 184 cm wzrostu ale dalej rosne wiec myśle ze rama byla by nawet dobra wolalbym kupic uzywke a zeby miala tarcze
Florek Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Potwierdzam zdanie kolegi powyżej. Przerzutka Deore XT, biorąc pod uwagę inne komponenty napędu, wygląda na tym rowerze jak siodło na świni. Zbędne zupełnie, wabik. Używka to nie jest zły pomysł, ale warto obejrzeć ją na żywo, lub dogadać się ze sprzedawcą, że jak będzie w złym stanie, niezgodnie z opisem aukcji to odsyłasz na jego koszt i tyle. Z kolei jeśli nówka, to też radzę Kandsa Energy 1300, lub Lazaro Evolution V3. Ewentualnie może jeszcze trochę droższy, ale w Twoim budżecie Limber: Świetny Rower Limber VX 7pro ALIVIO Waga 12,6 kg ! (2480657900) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. No i napisz ile masz wzrostu, bo tak to trochę nie wiadomo czego szukać. [Edit:] To jeśli 184, to bardziej rama 21'' maks. Chyba, że urośniesz powyżej 190? Jakie masz plany w tej kwestii?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.