Skocz do zawartości

[750zł] KANDS ENERGY 700 MTB 26 lub inny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżeli możesz dołożyć 100 zł, to to zrób i kupo Kands Energy 1100 NOWY ROWER ___ KANDS MTB GÓRAL SHIMANO ENERGY 1100 (2465817979) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dlaczego? bo ma lepszą korbę, lepszy amor, lepsza przerzutkę tylną, kasetę zamiast wolnobiegu, mostek typu ahead a nie wpuszczany w rurę sterową.

A w cenie do 750 to może jeszcze

- Lazaro Evolution V1 http://allegro.pl/la...452877841.html, chociaż osprzętowo to prawie to samo co kands energy 700.

- Kross Hexagon V2 http://allegro.pl/kr...479286555.html. (wypada najsłabiej z tych 3).

Napisano

W tej kwocie musisz iść na kompromisy, chyba że zdecydujesz się na rower używany.

Jeżeli rower ma być nowy to polecam Ci któryś z tych dwóch: Kands Energy 700 i Lazaro Evolution V1.

Kands STV 700 to rower crossowy, ma nie tylko węższe opony, ma też większe koła, korbę z większymi zębatkami, dzięki temu jest szybszy, ale gorzej sobie poradzi w terenie. Nie ma też amortyzatora.

Jeżeli głównie jeździsz (masz zamiar) po mieście, czasem w lekkim terenie, to bierz rower crossowy.

Jeżeli natomiast chcesz jeździć głównie w terenie, to kup MTB.

Kands STV 700 ma taki sam osprzęt jak Energy 700.

Napisano

trochę się zmieniło to ile moge wydać.teraz jest to 1000zł.Czyli uważasz że Kands 1100 to dobry model i warto go kupić.Dzis bylem w sklepie rowerowym i facet odradzal Kandsa 700, mowil że to szajs, ale jak sprawdził Kandsa 1100 to powiedzial że za taką cenę to lepszego roweru nie ma.Tylko problem jeden jest taki że on mowil że sa problemy z gwarancja jak sie przez neta kupuje bo jak sie cos stanie to nie wiadomo gdzie pójść z rowerem, mowil cos o przegladzie za 10% ceny roweru i takie tam.aha i nie wiedzial też co to za firma kands.

a może są jakies jeszcze lepsze rowery w cenie do 1000zl.z gory dzieki za odp

Napisano

Do 1000 złotych, najlepszy wybór to będzie zdecydowanie to: LAZARO EVOLUTION V3__MOCNE MTB_BEZKONKURENCYJNY_21 (2472897643) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lub Kands Energy 1300. Ale on kosztuje 1049. Co do gwarancji - różnie się zdarza. Faktycznie lepiej kupować w sklepie stacjonarnym, gdzieś niedaleko miejsca zamieszkania pod tym względem. Tylko wtedy jest z reguły drożej. Coś za coś.

Napisano

Energy 1100 to już przyzwoity rower (dlatego namawiałem Cię na dołożenie tej stówki). Kolega kupił i jest zadowolony, na żywo wygląda zanaczeni lepiej niż na zdjęciach.

Jeżeli chcesz wydać cały 1000 to któryś z tych poleconych przez Florka, jeżeli nie to za różnicę dokup zapięcie, albo kask.

Zakup przez net wiąże się z ryzykiem, że jak Ci się coś zepsuje to będziesz musiał odesłać sprzedawcy i zostaniesz na jakiś czas bez roweru (nie wiem kto pokrywa koszt przesyłki), w sklepie stacjonarnym płacisz za to drożej ... coś za coś

Zadzwoń Kontakt i zapytaj o sprzedawcę w pobliżu Twojego miejsca zamieszkania.

Zresztą ... co miał Ci powiedzieć gość w sklepie stacjonarnym ... wiadomo, że chciałby żebyś kupił u niego :D

Napisano

dzięki wam, czarnymario chcialem ci dac plusa ale wykorzystalem limit... dam ci jutro :)

Czyli warto kupić ten rower Lazaro?Duże są różnice pomiędzy Kands 1100 a Lazaro?

Napisano
Czyli warto kupić ten rower Lazaro?Duże są różnice pomiędzy Kands 1100 a Lazaro?
Jeśli pytasz o ten Evolution V3, który ja polecałem - to zdecydowanie się opłaca. Minimalnie lepszy amortyzator, lepszy, 24-biegowy napęd, a nie 21, dużo lepsze przerzutki i manetki (Alivio w Lazaro to już zdecydowanie bardzo dobry osprzęt, za tą cenę powiedziałbym - świetny). Ja mocno polecam dołożenie do Lazaro.
Napisano

Chyba jednak zostanę przy Kandsie Energy 700, bo chyba pomiedzy 21 biegami a 24 to nie ma takich roznic.na amortyzatorach aż tak bardzo mi nie zależy :)

Napisano

kurde pomylilem 700 z 1100.czy ktos moglby mi napisac jak duze sa roznice pomiedzy 21 a 24 biegami.bo mi chodzi zeby rower mtb byl jak najszybszy

Napisano

W tym przypadku różnica jest taka:

napęd 21 ma z kasetę z o rozpiętości zębów 11-28, a do tego korba 24-42

napęd 24: kaseta 11-32 (30/34 - są różne wersje) a do tego korba 22-42,

więc przy jeździe "na szybkość" nie ma żadnej różnicy, w obu przypadkach najszybsze przełożenie to: 11 tył, 42 przód. Jeden obrót korbą to przejechane 7,9 metra.

Różnicę odczujesz natomiast przy jeździe w terenie (strome podjazdy).

"Najmocniejsze" przełożenie to 32 / 22 w przypadku napędu 24, (jeden obrót korbą to przejechane 1,4 metra)

28/24 w przypadku napędu 21, (jeden obrót korbą to przejchane 1,8 metra).

Zatem łatwiej będzie Ci pokonywać strome wzniesienia napędem 24.

Czy kupisz Kands Energy 1100, czy Lazaro Evolution V3(ew Kands 1300) będziesz zadowolony, oba to przyzwoite rowery.

Czy warto zapłacić za droższy model? Ja osobiśce wybrałbym ten droższy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...