stevemaster Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 Poszukuję nowego roweru bo mój 6 letni Giant już odmawia posluszeństwa. Ogólnie mieszkam pod Warszawą gdzie drogi nawet będąc afaltowe rewelacyjne nie są. Do tego jest wiele dróg nieutwardzonych. Rowerem będę jeździł głównie po słabym asfalcie, czasem jakiś las, polana, nieubita droga. Od przyszłego sezonu więcej po mieście. Początkowo myślałem o zakupie roweru szosowego, ale weekend po Warszawie uświadomił mnie, że rower zakatuje na wszelkich podjazdach, krawężnikach itp. Potrzebny mi rower, który będzie wytrzymały bo lubię na rowerze poszaleć (w amatorski sposó W moim aktualnym narzakełam na słabej jakości amortyzator. Kilka razy w roku wyjadę na wycieczkę rowerową, ale to pewnie nie będzie dłuższe niż 100km. Kwota jaką mogę przeznaczyć to 2000zł. Mam 175cm, 72kg Póki co najbardziej moją uwagę przykuł level A3, ale to był taki pierwszy lepszy strzał, który nie podlegał długiemu zastanowieniu. Dzięki i pozdrawiam
stevemaster Napisano 18 Lipca 2012 Autor Napisano 18 Lipca 2012 http://warszawa.gumtree.pl/c-Sprzedam-sport-rekreacja-hobby-rowery-Cube-Acid-18-Black-n-Grey-W0QQAdIdZ394068233 Nie otrzymałem zbyt wielu odpowiedzi więc tak na własną rękę szukam. Rower, który podałem wyżej ma mój kolega i sobie chwali zastanawia mnie tylko czy w tej cenie jest to dobra oferta?
qwaq Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 Tak, jest to dobra oferta, ale z drugiej strony nie zastanawiałeś się nad zakupem crossa ? Np. Kross 1.2, albo Unibike Viper GTS ? Z MTB wziąłbym Unibkie'a Evolution albo Kross Levela A3.
stevemaster Napisano 19 Lipca 2012 Autor Napisano 19 Lipca 2012 Tak, jest to dobra oferta, ale z drugiej strony nie zastanawiałeś się nad zakupem crossa ? Np. Kross 1.2, albo Unibike Viper GTS ? Z MTB wziąłbym Unibkie'a Evolution albo Kross Levela A3. Początkowo zastanawiałem się jeszcze właśnie nad tym Krossem A3. Tylko jak go porównywać sprzętowo do tego Cube'a? Oczywiście jego pierwszym atutem jest fakt, że jest nowy. Kosztuje 2100, a co do tego Cube'a dogadałem się do kwoty 1950.
qwaq Napisano 19 Lipca 2012 Napisano 19 Lipca 2012 Cube jest znacznie lepszy od tego Krossa, więc jeżeli jest w dobrym stanie to bierz, potem zmień amorek na np. Epicona i masz naprawdę dobry rower.
stevemaster Napisano 19 Lipca 2012 Autor Napisano 19 Lipca 2012 Wymieniłem kilka wiadomości z właścicielem i z opisu jest wszystko ok. Czekam tylko na spotkanie by przejechać się nim i ocenić co i jak.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.