intense Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 Witam. W najblizszym czasie planuje zakup roweru w w/w przedziale cenowym. Chodzi mi o rower o wygladzie gorskiego ale zeby mial ciensze opony zebym mogl rowniez jezdzic sobie w jakies dluzsze trasy. Prosze o pomoc w wyborze, propozycje.
qwaq Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 Czyli generalnie masz na myśli rower crossowy. W tym przedziale masz: - http://allegro.pl/rower-kands-maestro-treking-28-alivio-bidon-gratis-i2468867073.html - http://www.kross.pl/pl/2011/cross/evado-1-1 - http://www.unibike.pl/flashgts.html Najlepiej wypada Kands i to jego bym wybrał
intense Napisano 10 Lipca 2012 Autor Napisano 10 Lipca 2012 Czyli generalnie masz na myśli rower crossowy. W tym przedziale masz: - ROWER KANDS MAESTRO TREKING 28 ALIVIO BIDON GRATIS (2468867073) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - Evado 1.1 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie - UNIBIKE-NAJLEPSZE ROWERY BYDGOSZCZ Najlepiej wypada Kands i to jego bym wybrał Najlepiej wypada tzn chodzi o osprzet? Ja mam 180cm wzrostu to jaka rama by byla dobra dla mnie? Jak kupie w Internecie to nie przymierze:)
qwaq Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 Tak, chodzi o osprzęt, Kands ma znacznie lepszy od reszty. Co do ramy to 19" powinna być ok.
intense Napisano 10 Lipca 2012 Autor Napisano 10 Lipca 2012 Tak, chodzi o osprzęt, Kands ma znacznie lepszy od reszty. Co do ramy to 19" powinna być ok. Ten rower jak zamowie z netu to sam sobie go zloze bez problemu i przygotuje czy musze isc z nim do rowerowego najlepiej?
Piotrek383 Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 Sam bez problemu złożysz, a jak będziesz miał problemy poprosisz kogoś starszego np. tatę
qwaq Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 Wystarczy założyć koło, sztycę, i przykręcić mostek, wystarczą imbusy.
intense Napisano 10 Lipca 2012 Autor Napisano 10 Lipca 2012 Wystarczy założyć koło, sztycę, i przykręcić mostek, wystarczą imbusy. A nie trzeba robic regulacji przerzutek, smarowac itd?
intense Napisano 10 Lipca 2012 Autor Napisano 10 Lipca 2012 Wszystko jest wyregulowane i nasmarowane. Czyli oprocz tego Kandsa w tej cenie nie znajde nic lepszego? A ten moze byc? http://www.kross.pl/pl/2012/evado-1-0
RafalPolo Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 osprzet tourneya, a drozsze od kandsa. W tym przedziale kands wychodzi najlepiej, jesli chcesz rower z lokalnego sklepu i miec serwis za "winklem" to ten evado, ale kosztem osprzetu.
purgalm Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 Czy ja dobrze rozumuję, że rower crossowy to praktycznie to samo co MTB tylko z węższymi kołami?
Piotrek383 Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Czy ja dobrze rozumuję, że rower crossowy to praktycznie to samo co MTB tylko z węższymi kołami? Nie koniecznie. Zazwyczaj do rowerów crossowych wkładają inne amortzatory (suntor nex), a reszta to już jak producent chcę, możę włożyć jakieś wygodniejsze siedzenie, inną kierownicę itp.
purgalm Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Nie koniecznie. Zazwyczaj do rowerów crossowych wkładają inne amortzatory (suntor nex), a reszta to już jak producent chcę, możę włożyć jakieś wygodniejsze siedzenie, inną kierownicę itp. I teraz mam chyba wreszcie jasność, dzięki! Długo zastanawiałem się czy cross czy MTB (trekking zdecydowanie odpada). Moje rozmyślania jeszcze się nasiliły po ostatniej wyprawie na SIngltrek pod Smrkem gdzie zasuwałem na tam wypożyczonym Genesis Latitude. Chciałbym czasem po takich górkach pojeździć, ale jednak większość czasu spędzę na dojazdach do miasta i ewentualnie lekkim terenie. Tak czy inaczej, chyba już dla choćby jednego wyjazdu w górki warto kupić MTB. Oczywiście, tak jak piszesz, wszystko zależy od producenta, ale często widzę, że te crossy mają bardzo podobną geometrię ramy do MTB. Czy dobrym rozwiązaniem byłby MTB ze zmiennym kompletem kół z cieńszymi oponami (lub samych opon) do jazdy po mieście w tygodniu, a na weekendowe wypady coś szerszego?
qwaq Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Można i tak, na pewno taniej niż 2 rowery cross + MTB
purgalm Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Można i tak, na pewno taniej niż 2 rowery cross + MTB Dokładnie A na crossie nie wiem czy bym po górkach i single trackach sobie pojeździł. W końcu to jest chyba właśnie typowe przeznaczenie MTB A czy są jakieś minusy zaproponowanego przeze mnie rozwiązania?
qwaq Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Ja żadnych nie widzę, po prostu musisz mieć 2 pary kół
purgalm Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Ja żadnych nie widzę, po prostu musisz mieć 2 pary kół Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.