Skocz do zawartości

[manetki] Co wybrać?

MagiCarter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Remontuje starszy rower i mam dylemat przy wyborze manetek/klamek. Mam 2 rozwiązania w podobnych wariantach cenowych mianowicie:

- Dźwignie hamulcowe SHIMANO DEORE BL-M590 + manetki przerzutek SHIMANO TOURNEY REVOSHIFT SL-RS35 (3x7)

LUB

- Klamkomanetki SHIMANO ST-EF51 (3x7)

Co będzie lepszym wyjściem? Co będzie żywotniejsze? Czy obie z manetek do przerzutek obsłużą przerzutkę DOWN SWING??

MagiCarter

Napisano

Witaj,

Osobiscie bym ci polecil klamki + manetki , poniewaz jezeli w przyszlosci bedziesz chcial wymienic np. hamulce na hydrauliczne to wymieniasz klamki i masz spokoj. Jezeli posiadasz klamomanetki to do wymiany bedziesz musial kupic klamki i manetki. Sam posiadam klamomanetki, bede wymienial naped i jestem zmuszony do zakupienia klamek i manetek.

Napisano

Kolega wyżej ma rację, nie kupuj klamko-manetek bo będziesz miał problem w przyszłości.

Od siebie dodam jeszcze abyś nie kupował Revoshift-ów kup normalne manetki cynglowe. Czegoś tak beznadziejnego jak Revosh*t dawno już nie widziałem, nie wiem jak można coś takiego używać. Ciężko, mało precyzyjnie a ergonomia chwytu masakra.

Napisano

Ja pięc lat temu kupiłem sl-mc40 ... rewelacja, światnie działają, niestety widzę, że z upływem czasu nie tanieją mimo że to stary model (wtedy zapłaciłem 70zł za komplet).

Manetka Shimano SL-MC40 7 biegów prawa - AirBike

Manetka Shimano SL-MC40 3 biegi lewa - AirBike

albo tu komplet Komplet Dźwigni Shimano Alivio SL-MC40 3x7 bieg (2471089684) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Czy obie z manetek do przerzutek obsłużą przerzutkę DOWN SWING??

Dla manetki nie ma znaczenia, jaki jest typ przerzutki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...