focusTN Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Witam wszystkich forumowiczów Wiem, że może dla wielu będzie to zbrodnia, ale poszukuję solidnego roweru, który w niedalekiej przyszłości nada się pod instalację napędu elektrycznego (najpewniej napędzającego przednią zębatkę i przykręconego do ramy). Nie poszukuję skutera (rower elektryczny ma swoje istotne zalety). Montowałem już ze znajomym napędy elektryczne w rowerach, więc w tej dziedzinie pomocy nie potrzebuję, ale zawsze robiliśmy to albo do damek i prostych rowerów, albo do wypasionych górskich. Ja jednak potrzebowałbym coś, na czym dam radę jechać około 50-60 km/h. Mam około 1,85 cm wzrostu i ważę około 95 kg (nie, nie jestem otyły ). Po prostu nie wiem jaki rower powinienem kupić, a nie chcę bezsensownie płacić 5K za coś co może mi nie być potrzebne. Wydaje mi się, że potrzebowałbym hamulców tarczowych na obu kołach. Dodatkowo dobrze by było żebym z tyłu miał bagażnik (gdzieś muszę zamontować akumulatory - choć jeszcze opcją jest rama). Wydaje mi się też że będę potrzebował przednie amortyzowane koło. Z tylnym - tutaj potrzebuję porady - ponoć są problemy przy przyspieszeniach (prawda to?) - może starczy amortyzowane siodełko. Jeszcze w kwestii ceny: jeśli rzeczywiście potrzeba będzie wydać np. 3K, to oczywiście to rozważę. Konstrukcje aluminiowe niekoniecznie są wskazane z powodu tego, że silnik wygnie mi ramę (już przy 350W to się mi zdarzyło, a docelowo chcę mieć około 600-700W). Waga roweru nie będzie miała dla mnie większego znaczenia. Pozdrawiam Tomek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.