jaro4gb Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Wczoraj kupiłem nowy rower jak w opisie. Po około 70km skrzypi prawy pedał -.- Co proponujecie zrobić? O to link jak mniej więcej to słychać w real głośniej to słychać ostro przeszkadza: Zippyshare.com - Plik audio 13.mp4 Rower taki : Level A2 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie Jeszcze dodam że siedzenie nie wygodne ale to chyba trzeba się przyzwyczaić? W hexagon v4 wiele wygodniejsze
Krasiak96 Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Pedały kupić nowe. Siodełko także i po problemie ;]
jaro4gb Napisano 6 Lipca 2012 Autor Napisano 6 Lipca 2012 na gwarancje im dam niech mi te pedały zmieniają kasy nie będę pakować
Krasiak96 Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Piszczą bo smaru na łożyskach pewnie nie ma albo cos ja mam Wellgo już pół roku jeżdżę w błocie i w deszczu do tej pory nie piszczą Kup jakieś za 50zł i bedzie gites co do siodełka Velo Carbon i nawet 60km zrobisz i nic nie wyszło cie nie boli
Terrqge Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Ja na standardowych pedałach z levelka a2 zrobiłem już ponad 2kkm i spokojnie sobie radzą, po około 1,5k zaczynały cykać, ale wystarczyło dokręcić. Teraz zmieniam na spd.
rommel Napisano 7 Lipca 2012 Napisano 7 Lipca 2012 Wczoraj kupiłem nowy rower jak w opisie. Po około 70km skrzypi prawy pedał -.- Co proponujecie zrobić? O to link jak mniej więcej to słychać w real głośniej to słychać ostro przeszkadza: Zippyshare.com - Plik audio 13.mp4 Rower taki : Level A2 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie Jeszcze dodam że siedzenie nie wygodne ale to chyba trzeba się przyzwyczaić? W hexagon v4 wiele wygodniejsze Kup platformy SARS , są znakomite i niedrogie . Na ebayu ok 200 zł
llancer Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Kup platformy SARS , są znakomite i niedrogie . Na ebayu ok 200 zł Co do siodełka po 20km tylko lekko niewygodne ale jak zrobiłem wczoraj na nim ponad 110km to aż mi się odechciało jeździć na pare dni. :/ Cóż czekają mnie zakupy....
verianel Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Co do siodełka po 20km tylko lekko niewygodne ale jak zrobiłem wczoraj na nim ponad 110km to aż mi się odechciało jeździć na pare dni. :/ Cóż czekają mnie zakupy.... przejechałem 7k km na tym siodełku i to jest kwestia ustawienia raczej bo siodło jest całkiem niezłe a wymieniłem już połowę roweru ;p
llancer Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 przejechałem 7k km na tym siodełku i to jest kwestia ustawienia raczej bo siodło jest całkiem niezłe a wymieniłem już połowę roweru ;p JA jeżdżę w spodenkach z wkładką różne ustawienia siodła robiłem i po prostu jest ZA twarde jak dla mnie :/
Terrqge Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Ja w zwykłych spodenkach (lnianych, nie rowerowych) zrobiłem 170km ostatnio i dopiero po 150km nieco mnie tyłek zaczął boleć, poza tym siodło zupełnie w porządku.
hipersomnia Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Dokręc śrubki w pedałach to przestanie piszczec, mają tendencję do odkręcania się, a siodełko cóż, trzeba sie przyzwyczaic.
verianel Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 JA jeżdżę w spodenkach z wkładką różne ustawienia siodła robiłem i po prostu jest ZA twarde jak dla mnie :/ Może poprostu nie pasuje to siodełko do anatomi Twojego siedzenia. Bo jakieś strasznie twarde ono nie jest;p. Zresztą z tego co czytałem to chodzi o dopasowanie kształtu siodła do tyłka a nie ilość wysciełania (miękkość).
llancer Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Może poprostu nie pasuje to siodełko do anatomi Twojego siedzenia.. Zresztą z tego co czytałem to chodzi o dopasowanie kształtu siodła do tyłka a nie ilość wysciełania (miękkość). I o to chodzi najbardziej mnie bolą okolice kości,jak siadam teraz na czymś twardym, wiadomo,każdy jest inaczej zbudowany No cóż albo kupie inne siodło(poki co nei mam kasy) albo będę jeździł jak na desce :/
nemo2009 Napisano 14 Lipca 2012 Napisano 14 Lipca 2012 JA jeżdżę w spodenkach z wkładką różne ustawienia siodła robiłem i po prostu jest ZA twarde jak dla mnie :/ Wkładka ma za zadanie pochłaniać pot,nie wpływa na wygodę.Siodełko to sprawa indywidualna.Może takie z otworem?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.