Skocz do zawartości

[Pedały] Kross Level A 2

jaro4gb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj kupiłem nowy rower jak w opisie. Po około 70km skrzypi prawy pedał -.- Co proponujecie zrobić?

O to link jak mniej więcej to słychać w real głośniej to słychać ostro przeszkadza:

Zippyshare.com - Plik audio 13.mp4

Rower taki :

Level A2 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie

Jeszcze dodam że siedzenie nie wygodne ale to chyba trzeba się przyzwyczaić? W hexagon v4 wiele wygodniejsze ;)

Napisano

Piszczą bo smaru na łożyskach pewnie nie ma albo cos ja mam Wellgo już pół roku jeżdżę w błocie i w deszczu do tej pory nie piszczą :thumbsup:

Kup jakieś za 50zł i bedzie gites co do siodełka Velo Carbon i nawet 60km zrobisz i nic nie wyszło cie nie boli :teehee:

Napisano

Ja na standardowych pedałach z levelka a2 zrobiłem już ponad 2kkm i spokojnie sobie radzą, po około 1,5k zaczynały cykać, ale wystarczyło dokręcić. Teraz zmieniam na spd. ;)

Napisano

Wczoraj kupiłem nowy rower jak w opisie. Po około 70km skrzypi prawy pedał -.- Co proponujecie zrobić?

O to link jak mniej więcej to słychać w real głośniej to słychać ostro przeszkadza:

Zippyshare.com - Plik audio 13.mp4

Rower taki :

Level A2 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie

Jeszcze dodam że siedzenie nie wygodne ale to chyba trzeba się przyzwyczaić? W hexagon v4 wiele wygodniejsze ;)

Kup platformy SARS , są znakomite i niedrogie . Na ebayu ok 200 zł

Napisano

Kup platformy SARS , są znakomite i niedrogie . Na ebayu ok 200 zł

Co do siodełka po 20km tylko lekko niewygodne ale jak zrobiłem wczoraj na nim ponad 110km to aż mi się odechciało jeździć na pare dni.

:/ Cóż czekają mnie zakupy....

Napisano

Co do siodełka po 20km tylko lekko niewygodne ale jak zrobiłem wczoraj na nim ponad 110km to aż mi się odechciało jeździć na pare dni.

:/ Cóż czekają mnie zakupy....

przejechałem 7k km na tym siodełku i to jest kwestia ustawienia raczej bo siodło jest całkiem niezłe a wymieniłem już połowę roweru ;p

Napisano

przejechałem 7k km na tym siodełku i to jest kwestia ustawienia raczej bo siodło jest całkiem niezłe a wymieniłem już połowę roweru ;p

JA jeżdżę w spodenkach z wkładką różne ustawienia siodła robiłem i po prostu jest ZA twarde jak dla mnie :/

Napisano

Ja w zwykłych spodenkach (lnianych, nie rowerowych) zrobiłem 170km ostatnio i dopiero po 150km nieco mnie tyłek zaczął boleć, poza tym siodło zupełnie w porządku.

Napisano

JA jeżdżę w spodenkach z wkładką różne ustawienia siodła robiłem i po prostu jest ZA twarde jak dla mnie :/

Może poprostu nie pasuje to siodełko do anatomi Twojego siedzenia. Bo jakieś strasznie twarde ono nie jest;p. Zresztą z tego co czytałem to chodzi o dopasowanie kształtu siodła do tyłka a nie ilość wysciełania (miękkość).

Napisano

Może poprostu nie pasuje to siodełko do anatomi Twojego siedzenia.. Zresztą z tego co czytałem to chodzi o dopasowanie kształtu siodła do tyłka a nie ilość wysciełania (miękkość).

I o to chodzi najbardziej mnie bolą okolice kości,jak siadam teraz na czymś twardym, wiadomo,każdy jest inaczej zbudowany :)

No cóż albo kupie inne siodło(poki co nei mam kasy) albo będę jeździł jak na desce :/

Napisano

Wkładka ma za zadanie pochłaniać pot,nie wpływa na wygodę.Siodełko to sprawa indywidualna.Może takie z otworem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...