Manstar Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Witam,zamierzam kupić rower Mtb zastanawiam się pomiędzy następnymi modelami: Lazaro Evolution v3 (1000 zł) Kross Level A2 2011 V-brake (1300 zł) Kands Energy 1300 (1100 zł) Ogólnie rower ma być przeznaczony po mieśćie,ale koło mojej miejscowośći jest ciekawy szlak http://www.powiat-legionowski.pl/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=193&lang Dlatego też zdecydowałem się na rower MTB,ogólnie najbardziej podoba mi się Krossik,ale osprzętowo chyba Kands wypada lepiej( i cenowo),Prosze was o pomoc który wybrać?
ksawcio97 Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Ja polecam kandsa. Ma duużo lepszy osprzęt, ale jeżeli chodzi o wytrzymałosć ramy to lepszy kross. Zalezy gdzie bedziesz jezdzic. Jak w wiekszosci po miescie to wystarczy ci ten kands. Zobacz sobie krossa hexagona V4 lub V5.
Manstar Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 Ja polecam kandsa. Ma duużo lepszy osprzęt, ale jeżeli chodzi o wytrzymałosć ramy to lepszy kross. Zalezy gdzie bedziesz jezdzic. Jak w wiekszosci po miescie to wystarczy ci ten kands. Zobacz sobie krossa hexagona V4 lub V5. Tak jak pisałem w poście,powyżej rower będzie przeznaczony do jazdy po mieście,lecz także będe chciał pojechać na wypad po ciekawym szlaku rowerowym,który to podałem w linku.
werbol Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 co wy z tą ramą kands ma standardową rame z dobrego aluminium dolna rura podgięta co zwiększa wytrzymałość poza ty kiedyś gdzieś przeczytałem że kands (firma gdzie składany jest kands) robi ramy do jakiś markowych rowerów... ja swoim zrobiłem niecały 1000km głównie teren (wzniesienia łódzkie) 4 maratony i wszystko jest ok... szczerze moge polecić kands 1300 na alivio... kross hexagon v8 ma identyszny osprzęt i kosztuje 1700-1800 lub model 2011 ok. 1400...
Manstar Napisano 4 Lipca 2012 Autor Napisano 4 Lipca 2012 Panowie,a jaką ramę brać mam 180 cm,ale nadal rosnę(16 lat). Jedni mówią,że brać 19 przy tym wzroście inni 21,i podobno przy 21 gorsza geometria?. Czekam na odpowiedz
qwaq Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 @ksawcio97, przestań polecać Hexagony, bo to dno @Manstar, do obecnego wzrostu idealnie pasuje 19', ale jak masz zamiar jeszcze urosnąć to 21' przy 190 cm powinno być ok, ale zależy czy wolisz, żeby rower był zwrotny, czy bardziej komfortowy na długich wyprawach, w pierwszym przypadku 19', w drugim 21'
Manstar Napisano 6 Lipca 2012 Autor Napisano 6 Lipca 2012 @ksawcio97, przestań polecać Hexagony, bo to dno @Manstar, do obecnego wzrostu idealnie pasuje 19', ale jak masz zamiar jeszcze urosnąć to 21' przy 190 cm powinno być ok, ale zależy czy wolisz, żeby rower był zwrotny, czy bardziej komfortowy na długich wyprawach, w pierwszym przypadku 19', w drugim 21' Mój Tato ma 186 , ja 180 wiec pewnie jeszcze urosne do tego wzrostu....; d
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.