ksawcio97 Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 Witam! Tak jak w temacie poszukuje roweru MTB. Wpadł mi w oko Unibike Fusion Disc. Polecacie coś innego do 1800 zł? Pozdrawiam
addo Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 Witam! Tak jak w temacie poszukuje roweru MTB. Wpadł mi w oko Unibike Fusion Disc. Polecacie coś innego do 1800 zł? Pozdrawiam Chwilę temu również zastanawiałem się nad tym rowerem, aczkolwiek w wersji bez tarczówek - aktualnie mam Hexagon V6 z tarczówkami i nie bardzo mi leżą te hamulce. Dobry osprzęt jak za tą cenę. Nie wiem jak z wersją DISC, ale Fusion na V-brake jest do dostania nowy za 1300 po negocjacjach.
k2cl Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 Uhm... polecacie - przejrzeć forum lub skorzystać z usług wujka Google... Żebyś nie musiał daleko szukać: http://www.forumrowerowe.org/forum/118-zakup-roweru-z-przedzialu-cenowego/
addo Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 Po ilości odpowiedzi w topicach przez Ciebie podanych to dużo się kolega zakładający temat nie dowie Generalnie najlepszą opcją jest pójść do salonu, przejechać się i sprawdzić. Osprzęt za tą cenę w Fusionie jest dobry.
ksawcio97 Napisano 1 Lipca 2012 Autor Napisano 1 Lipca 2012 Tak tylko że ja nie mam mozliwosci przejazdu na tym rowerze. A polecacie coś innego?
Ziuten Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 Wielu użytkowników poleca Krossa Levela A2 DISC, z 2011 r.
addo Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 Patrząc na osprzęt w nawet droższych rowerach, to ja raczej decydowałbym się na tańszy rower z dobrą ramą - osobiście mam aktualnie Hexagon V6 2010r. - i wymianę osprzętu. Stąd też zrezygnowałem z zakupu Unibike Fusion. Z tą samą dopłatą będę miał swojego Hexagona V6 z lepszym osprzętem niż nowy Unibike Fusion 2012. I kolejna sprawa. W życiu nie zalecałbym Ci zakupu roweru bez uprzedniej przejażdżki na nim. Chyba, że zakup internetowy i możliwość zwrotu w ciągu 10 dni.
reworzysta Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Patrząc na osprzęt w nawet droższych rowerach, to ja raczej decydowałbym się na tańszy rower z dobrą ramą - osobiście mam aktualnie Hexagon V6 2010r. - i wymianę osprzętu. Stąd też zrezygnowałem z zakupu Unibike Fusion. Z tą samą dopłatą będę miał swojego Hexagona V6 z lepszym osprzętem niż nowy Unibike Fusion 2012. I kolejna sprawa. W życiu nie zalecałbym Ci zakupu roweru bez uprzedniej przejażdżki na nim. Chyba, że zakup internetowy i możliwość zwrotu w ciągu 10 dni. tylko od kiedy kross ma dobre ramy? z wszystkich rowerow firmowych ma najslabsze, najgorsza geometrie i najwiecej pekniec, wystarczy poczytac stopien niezadowolenia. Zdecydowanie Unibike w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego sam szukalem. Jelsi ma byc merida cube czy inne cudo doplacic musisz kilkaset zlotych inaczej dostaniesz z gorszym osprzetem taka prawda. Nad krossem sam sie zastanawialem ale ilosci wpisow o fatalnych ramach, jakosci serwisu ( mlotek przecinak ) brak reakcji serwisu na pogiete ramy nowych rowerow ostudzila mnie ) Do 1800 fusion disc jesli masz wiecej kasy mozna cos wybra clepszego. tylko od kiedy kross ma dobre ramy? z wszystkich rowerow firmowych ma najslabsze, najgorsza geometrie i najwiecej pekniec, wystarczy poczytac stopien niezadowolenia. Zdecydowanie Unibike w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego sam szukalem. Jelsi ma byc merida cube czy inne cudo doplacic musisz kilkaset zlotych inaczej dostaniesz z gorszym osprzetem taka prawda. Nad krossem sam sie zastanawialem ale ilosci wpisow o fatalnych ramach, jakosci serwisu ( mlotek przecinak ) brak reakcji serwisu na pogiete ramy nowych rowerow ostudzila mnie ) Do 1800 fusion disc jesli masz wiecej kasy mozna cos wybra clepszego. jeszcze jedno. Odpowiednikiem fusion disc ni ejest level a2 tylko level a3 !!! Ma dokladnie ten sam osprzet, te same hamulce i ten sam amor, tyle ze...400 zł wiecej kosztuje od Unibike przy moim zdaniem gorszej geo ramy ( nic nie wyszło wylazi kregoslupem przynajmniej u mnie po tym jak usiadlem na tym czyms ). Hexagoon z kolei ktory tak polecasz to najnizszej klasy rowery kross ajeszcze nizsze niz levele wiec nie wiem skad Twoj pomysl na kupienie tego czegos, dorzucenie dodatkowej kasy do osprzetu aby zrownac sie z fusionem i miec...nizsza klase...
addo Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 reworzysta, rozumiem Twój punkt widzenia, ale to jest subiektywna opinia, z którą ja osobiście się nie zgadzam. Dla mnie geometria jest idealna, stąd zrezygnowałem z zakupu nowego rumaka i pozostałem przy swoim, a jedynie osprzęt się zmieni. Pęknięcia? Tu raczej oczekiwałbym, że powstały na wynik nierozsądnego użytkowania. Jak ktoś chce poskakać to powinien zakupić inny sprzęt
ksawcio97 Napisano 2 Lipca 2012 Autor Napisano 2 Lipca 2012 To niech mi ktoś powie jeszcze raz co mam wybrać i kupić? A w doborze ramy to jaki rozmiar? Mam 175 cm i 46 kg
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.