Skocz do zawartości

Nowy rower [do 1000zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, na początku powiem, że na forum jestem nowy i witam wszystkich ;)

Temat założyłem, aby dowiedzieć się od was jaki rowerek można kupić do ok.1000zł. Zaznaczę, że przesiadam się z Arkus Delta Sport 605, bo jest zbyt mały. Tym razem chyba chciałbym upolować coś ze sztywną ramą i na przednim amortyzatorze - moje wymagania :D. Roweru będę używał do jazdy po asfalcie, czasami w lesie i trochę po takich "ostro" dołkowatych wiejskich dróżkach. Dodam, że mam 14 lat i 183cm wzrostu (ciągle rośnie), więc chciałbym coś co posłużyłoby mi chociaż kilka lat. Z góry dzięki za odpowiedzi ;). Pozdrawiam, Marcin.

Napisano

Dodam, że mam 14 lat i 183cm wzrostu (ciągle rośnie),

Nie za bardzo interesuje nas Twoja fizjonomia kolego ale powiem, że w tym wieku mi też rósł :thumbsup:

A co do rowerków to ostatnio stałem przed identycznym wyborem i po lekturze tego forum kupiłem Lazaro Integral V dostępny na allegro.

Ew. Kands1300 jeżeli wolisz mtb.

Napisano

Chodziło o to, że ciągle rosnę, nie o to, że mi rośnie :D A napisałem to tylko dlatego, że niektórych rowerów nie kupię w odpowiednim rozmiarze co do wzrostu ;)

Btw. tego pierwszego na allegro jakoś nie widzę. I może mi ktoś wytłumaczyć czym różni się ten kanos (mtb) od tego lazora, czy jak mu tam?

Napisano

Btw. tego pierwszego na allegro jakoś nie widzę. I może mi ktoś wytłumaczyć czym różni się ten kanos (mtb) od tego lazora, czy jak mu tam?

http://allegro.pl/juz-jest-lazaro-integral-full-alivio-rozmiar21-i2429126218.html

Lazaro Integral różni się od Kands 1300 przede wszystkim przeznaczeniem.

Ten pierwszy to jest rower typu cross przeznaczony bardziej na szosę ale w uklepanych leśnych drogach też da radę (węższe opony choćby), Kands 1300 to z kolei mtb (mountain bike) czyli tzw. góral bardziej w teren, piach a na szosie będziesz marnował energię bo opory toczenia będą większe.

Napisano

Dzięki za link ;) A ten lazaro da radę po takich wiejskich dróżkach trochę wyboistych?

Radę da spokojnie ale to będzie mniej wygodne.

Napisano

A jakieś inne propozycje? Żeby nie przesadzić, bo nie wiem ile będę miał kasy to tak za 800zł coś kupię? Może być używka w dobrym stanie

Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?

Napisano

witaj

jeżeli chcesz kupić rower na kilka lat to dołóż te dwie stówy i kup kandsa rama 21 http://allegro.pl/mtb-kands-1300-shimano-alivio-suntour-hit-2012r-i2433386536.html ma bardzo dobry osprzęt który przy odpowiednim traktowaniu wytrzyma bez awari kilka lat. w tej aukcji jest na oponach uniwersalnych szosa-teren poza tym bardzo ładnie się prezentuje wygląda w rzeczywistości na droższego... do 1000 można znaleźć rowerki markowe ale na najsłabszym osprzęcie lub używane które nigdy niewiadomo w jakim są stanie.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...