Abebabeuskin Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Witam, na początku powiem, że na forum jestem nowy i witam wszystkich Temat założyłem, aby dowiedzieć się od was jaki rowerek można kupić do ok.1000zł. Zaznaczę, że przesiadam się z Arkus Delta Sport 605, bo jest zbyt mały. Tym razem chyba chciałbym upolować coś ze sztywną ramą i na przednim amortyzatorze - moje wymagania . Roweru będę używał do jazdy po asfalcie, czasami w lesie i trochę po takich "ostro" dołkowatych wiejskich dróżkach. Dodam, że mam 14 lat i 183cm wzrostu (ciągle rośnie), więc chciałbym coś co posłużyłoby mi chociaż kilka lat. Z góry dzięki za odpowiedzi . Pozdrawiam, Marcin.
kaeres Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Dodam, że mam 14 lat i 183cm wzrostu (ciągle rośnie), Nie za bardzo interesuje nas Twoja fizjonomia kolego ale powiem, że w tym wieku mi też rósł A co do rowerków to ostatnio stałem przed identycznym wyborem i po lekturze tego forum kupiłem Lazaro Integral V dostępny na allegro. Ew. Kands1300 jeżeli wolisz mtb.
Abebabeuskin Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Napisano 29 Czerwca 2012 Chodziło o to, że ciągle rosnę, nie o to, że mi rośnie A napisałem to tylko dlatego, że niektórych rowerów nie kupię w odpowiednim rozmiarze co do wzrostu Btw. tego pierwszego na allegro jakoś nie widzę. I może mi ktoś wytłumaczyć czym różni się ten kanos (mtb) od tego lazora, czy jak mu tam?
kaeres Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Btw. tego pierwszego na allegro jakoś nie widzę. I może mi ktoś wytłumaczyć czym różni się ten kanos (mtb) od tego lazora, czy jak mu tam? http://allegro.pl/juz-jest-lazaro-integral-full-alivio-rozmiar21-i2429126218.html Lazaro Integral różni się od Kands 1300 przede wszystkim przeznaczeniem. Ten pierwszy to jest rower typu cross przeznaczony bardziej na szosę ale w uklepanych leśnych drogach też da radę (węższe opony choćby), Kands 1300 to z kolei mtb (mountain bike) czyli tzw. góral bardziej w teren, piach a na szosie będziesz marnował energię bo opory toczenia będą większe.
Abebabeuskin Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Napisano 29 Czerwca 2012 Dzięki za link A ten lazaro da radę po takich wiejskich dróżkach trochę wyboistych?
kaeres Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Dzięki za link A ten lazaro da radę po takich wiejskich dróżkach trochę wyboistych? Radę da spokojnie ale to będzie mniej wygodne.
Abebabeuskin Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Napisano 29 Czerwca 2012 A jakieś inne propozycje? Żeby nie przesadzić, bo nie wiem ile będę miał kasy to tak za 800zł coś kupię? Może być używka w dobrym stanie Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?
WEDLOS Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 A jakieś inne propozycje? Żeby nie przesadzić, bo nie wiem ile będę miał kasy to tak za 800zł coś kupię? Może być używka w dobrym stanie Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje? Może niech bardziej doświadczeni koledzy Ci ocenią ten osprzęt : http://allegro.pl/rower-gorski-limber-fx3-alu-rama-shimano-i2430152068.html Jak na 839 zł chyba przyzwoicie
werbol Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 witaj jeżeli chcesz kupić rower na kilka lat to dołóż te dwie stówy i kup kandsa rama 21 http://allegro.pl/mtb-kands-1300-shimano-alivio-suntour-hit-2012r-i2433386536.html ma bardzo dobry osprzęt który przy odpowiednim traktowaniu wytrzyma bez awari kilka lat. w tej aukcji jest na oponach uniwersalnych szosa-teren poza tym bardzo ładnie się prezentuje wygląda w rzeczywistości na droższego... do 1000 można znaleźć rowerki markowe ale na najsłabszym osprzęcie lub używane które nigdy niewiadomo w jakim są stanie. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.