Beno Napisano 28 Czerwca 2012 Napisano 28 Czerwca 2012 Witam.Tak jak w temacie , który rower jest lepszy , który ma lepszy osprzęt itd. Ja nie znam się na tym dlatego Was proszę o pomoc.Rower będę używał do wycieczek z psem do lasu na żwirownie ale i czasami do spożywczaka też na nim wyskoczę Na wydanie mam 1250zł i wybrałem na razie te dwa . A może są jakieś lepsze w tej cenie? Z góry dziękuje za porady. http://allegro.pl/pr...2443357208.html http://allegro.pl/mt...2422112286.html
werbol Napisano 28 Czerwca 2012 Napisano 28 Czerwca 2012 witaj w tej cenie nie ma nic leprzego niż kands. ma kompletne aliwio (obie przerzutki i manetki) a nie tylko tył jak inne. zmiana biegów to sama przyjemność cyk i już jest następne przełożenie po 1000 km żadnej regulacji i nadal zmiana jest precyzyjna. wystarczy dbać o czystość i smarowanie a posłuży wiele lat. dla ciebie jednak proponowałbym tego http://allegro.pl/wysoka-polka-mocny-rower-kands-1300-full-alivio-i2429126217.html bo jeżeli nie planujesz dalszej rozbudowy to te tarcze to zbędny wydatek, to najsłabsze shimano. a zaoszczędzone 200zł można przeznaczyć na bajery (licznik itp.) pozdrawiam
Beno Napisano 28 Czerwca 2012 Autor Napisano 28 Czerwca 2012 @UP Witam,też go brałem pod uwagę i pewnie to będzie to:) , rozbudowy nie planuje , rower kupuję głównie z myślą o wycieczkach z psem i do ogólnego użytku , no i może uda mi się kilka kilo zgubić- i tu mam jeszcze jedno pytanie ważę ponad 130kg czy wytrzyma rower/rama?
MokryxD Napisano 28 Czerwca 2012 Napisano 28 Czerwca 2012 Jeżeli to mają być lekkiej przejażdżki to lepsze będą V-brake. Przy tej wadze amorek może być za miękki.
Manstar Napisano 28 Czerwca 2012 Napisano 28 Czerwca 2012 Ten Ferrini ma o klase lepszy amor bo xcr v3,a kands xcm v3 i ogólnie super malowanie ma ale oprócz tego to się nie wypowiem bo tam chyba tylko jednna alivio a kands full alivvio ,ogólnie kkands jest na forum popularny i możesz o nim sobie poczytac,podobno najlepsze rozwiazanie w tej cenie tylko że wszyscy mowią by brac v-ki a nuiie tarcze
MokryxD Napisano 28 Czerwca 2012 Napisano 28 Czerwca 2012 Ja tam widzę XCT, a nie XCR. Na pewno lepiej Kands, Ma lepszy osprzęt i amorka.
werbol Napisano 28 Czerwca 2012 Napisano 28 Czerwca 2012 to nie sprzęt z marketu tu waga niepowinna mieć znaczenia amor ma regulacje twardości i blokade. kupując rower w tej cenie lepiej zwrócić uwage na osprzęt a nie malowanie...
Beno Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Napisano 29 Czerwca 2012 dobra rower wybrany- Kands 1300 z VB , teraz powiedźcie mi jeszcze czym różnią sie amorki xcm v2/v3/v4 i który wybrać? I polećcie mi jakieś błotniki .
kaeres Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Nie wiem jak Kands 1300 ale z tej samej grupy i od tego samego producenta Lazaro Integral maksymalną wagę jaką przyjmuje to 125kg (wg. instrukcji).
IwanMT Napisano 30 Czerwca 2012 Napisano 30 Czerwca 2012 Te wagi na allegro to jakiś fejk Nie wiem jaki jest na V-kach, ale na tarczach jest barrrrdzo dobry Dla mnie wystarczają w 100%, a nie jeżdżę jak ślimak. Planuję z czasem ulepszać ten rower, ale o hamulcach nawet nie myśle
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.