kolo1 Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Posiadam Foxa F80 rlc i postanowiłem wymienić w nim uszczelki na Enduro oraz przy okazji olej . Problem w tym że po całej operacji nie chce działać mi blokada skoku . Tłumika nie rozbierałem - olej zalałem zgodnie z zaleceniami producenta . Zastanawiam się czy powodem nie jest jakiś paproch w tłumiku . Czy ktoś miał już taki problem ? Pozdrawiam .
Mod Team durnykot Napisano 26 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 26 Czerwca 2012 Pokrętło blokady ustawiałeś zgodnie z procedurą ( pkt 6 i 7)? 32 mm Gen 3 O/B RL Service Procedures
kolo1 Napisano 26 Czerwca 2012 Autor Napisano 26 Czerwca 2012 Chodzi Ci o to że pokrętło trzeba ustawić w pozycji tak jakby była włączona blokada skoku ? To próbowałem nie dało rady . Mam troszkę nowszy amorek niż ten z Twojego linku ( mocowanie pokrętła blokady jest na 3 kulki ) no i ma jeszcze pokrętło na dole .
Mod Team durnykot Napisano 27 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 27 Czerwca 2012 Chodziło mi o zdjęcie pokrętła, maksymalne przekręcenie trzpienia blokady zgodnie z ruchem wskazówek zegara i założenie tak,aby dźwignia była "na szóstą). http://service.foxracingshox.com/consumers/Content/Service/Forks/F-Series/F100RLC_F80RLC.htm wyszukaj punkt "Install the RLC Topcap"
kolo1 Napisano 27 Czerwca 2012 Autor Napisano 27 Czerwca 2012 to już robiłem ( zakrecenie blokady do oporu w lewo- ustawienie pokrętła językiem w pozycji na godz 6 ) , ale nie wiem odkładnie w jakiej pozycji ma byc ta ząbkowana podkładka pod pokrętłem .
kolo1 Napisano 10 Lipca 2012 Autor Napisano 10 Lipca 2012 to już robiłem ( zakrecenie blokady do oporu w lewo- ustawienie pokrętła językiem w pozycji na godz 6 ) , ale nie wiem odkładnie w jakiej pozycji ma byc ta ząbkowana podkładka pod pokrętłem . Witam .Jako że nikt nie był mi w stanie pomóc -amorek rozebrałem na czynniki pierwsze . Postanowiłem przy okazji wymienić w tłumiku wszystkie uszczelki - okazało sie powodem braku blokady była puszczająca olej jedna z uszczelek w środku tłumika przez co blokada nie trzymała .Problem więc został rozwiązany .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.