Skocz do zawartości

[1750zł] Kross Level A6

Rabus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam okazję kupić nowy kross level a6 na vbrake za 1750zł tudzież nowy disc za 2300zł na miejscu - warto dopłacać 600zł do tarczówek czy lepiej brać tego vbrake póki jeszcze jest?

Napisano

wszystko zależy od tego w jakich terenach będzie użytkowany, jak intensywnie i czy jeździsz w błocie/deszczu

Las/park/miasto, raczej w deszczu/błocie jeździć nie będę, chyba że mnie takowy złapie po drodze, ale jak widzę chmury to zawijam się do domu :P Boję się też o jakoś tarczówek, zawsze każdy straszył że w niższych przedziałach cenowych nadają się na złom.

W planach mam wyjeżdżanie z kuzynem kilkunastu/kilkudziesięciu km dziennie, ale jak będzie naprawdę to pokaże czas

A jak to jest z vbrake'ami w deszczu? Będą w ogóle nie przydatne w deszczu/błocie?

Napisano

Wg. mnie nie ma sensu dopłacać 600 zł do tarczówek, lepiej weź tego na V-kach, BR-M445 nie są warte tej ceny, nawet jeśli by wziąć cenę zamiany piast pod tarczę to i tak się nie opłaca :thumbsup:

EDIT: Będą przydatne, ew. będą piszczeć i troche gorzej działać.

Napisano

Podpisuje się pod słowa kolegi wyżej w takich zastosowaniach tarcze nie są potrzebne, v-brake w zupełności wystarczy, a piasty w tych rowerach są już dostosowane (na 90%) pod tarcze, więc pozostaje zakup hampli.

Napisano

A za 600 zł możesz mieć komplet Deorek 2012 + jakieś fajne tarcze :)

Rower jest przystosowany pod tarcze, więc chyba będę rozważać :)

Jednak póki co czas poczytać o bezpieczeństwie roweru, co by mi go za szybko nie ukradli.

Dzięki za pomoc!

Napisano

Rower jest przystosowany pod tarcze, więc chyba będę rozważać :)

Jednak póki co czas poczytać o bezpieczeństwie roweru, co by mi go za szybko nie ukradli.

Dzięki za pomoc!

Na pewno piasty w V-kach sa przystosowane do tarcz? Szczerze mówiac to nie widziałem jeszcze fabrycznie nowego krossa level A6 na V-kach który miałby piasty przystosowane do tarcz.

Edit:

Te z 2011 roku na V-kach mogły jednak być przystosowane do tarcz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...