Rabus Napisano 23 Czerwca 2012 Napisano 23 Czerwca 2012 Mam okazję kupić nowy kross level a6 na vbrake za 1750zł tudzież nowy disc za 2300zł na miejscu - warto dopłacać 600zł do tarczówek czy lepiej brać tego vbrake póki jeszcze jest?
iza121 Napisano 23 Czerwca 2012 Napisano 23 Czerwca 2012 wszystko zależy od tego w jakich terenach będzie użytkowany, jak intensywnie i czy jeździsz w błocie/deszczu
Rabus Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Napisano 23 Czerwca 2012 wszystko zależy od tego w jakich terenach będzie użytkowany, jak intensywnie i czy jeździsz w błocie/deszczu Las/park/miasto, raczej w deszczu/błocie jeździć nie będę, chyba że mnie takowy złapie po drodze, ale jak widzę chmury to zawijam się do domu Boję się też o jakoś tarczówek, zawsze każdy straszył że w niższych przedziałach cenowych nadają się na złom. W planach mam wyjeżdżanie z kuzynem kilkunastu/kilkudziesięciu km dziennie, ale jak będzie naprawdę to pokaże czas A jak to jest z vbrake'ami w deszczu? Będą w ogóle nie przydatne w deszczu/błocie?
qwaq Napisano 23 Czerwca 2012 Napisano 23 Czerwca 2012 Wg. mnie nie ma sensu dopłacać 600 zł do tarczówek, lepiej weź tego na V-kach, BR-M445 nie są warte tej ceny, nawet jeśli by wziąć cenę zamiany piast pod tarczę to i tak się nie opłaca EDIT: Będą przydatne, ew. będą piszczeć i troche gorzej działać.
iza121 Napisano 23 Czerwca 2012 Napisano 23 Czerwca 2012 Podpisuje się pod słowa kolegi wyżej w takich zastosowaniach tarcze nie są potrzebne, v-brake w zupełności wystarczy, a piasty w tych rowerach są już dostosowane (na 90%) pod tarcze, więc pozostaje zakup hampli.
qwaq Napisano 23 Czerwca 2012 Napisano 23 Czerwca 2012 A za 600 zł możesz mieć komplet Deorek 2012 + jakieś fajne tarcze
Rabus Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Napisano 23 Czerwca 2012 A za 600 zł możesz mieć komplet Deorek 2012 + jakieś fajne tarcze Rower jest przystosowany pod tarcze, więc chyba będę rozważać Jednak póki co czas poczytać o bezpieczeństwie roweru, co by mi go za szybko nie ukradli. Dzięki za pomoc!
Vilq Napisano 23 Czerwca 2012 Napisano 23 Czerwca 2012 Rower jest przystosowany pod tarcze, więc chyba będę rozważać Jednak póki co czas poczytać o bezpieczeństwie roweru, co by mi go za szybko nie ukradli. Dzięki za pomoc! Na pewno piasty w V-kach sa przystosowane do tarcz? Szczerze mówiac to nie widziałem jeszcze fabrycznie nowego krossa level A6 na V-kach który miałby piasty przystosowane do tarcz. Edit: Te z 2011 roku na V-kach mogły jednak być przystosowane do tarcz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.