Skocz do zawartości

[ok. 2000 zł] Rower cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, od pewnego czasu noszę się z zamiarem kupna roweru crossowego - byłem już w wielu sklepach i w oko wpadły mi następujące rowery:

www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/roam.2/9154/49229/

www.cube.eu/pl/tour/cls/ltd-cls/

www.ssc.pl/trek2012/7200.html

który z nich jest lepszy, proszę również o podsyłanie własnych propozycji.

Budżet, to około 2 tys. zł.

Z góry dziękuję :thanks:

Napisano

Witam, od pewnego czasu noszę się z zamiarem kupna roweru crossowego - byłem już w wielu sklepach i w oko wpadły mi następujące rowery:

www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/roam.2/9154/49229/

www.cube.eu/pl/tour/cls/ltd-cls/

www.ssc.pl/trek2012/7200.html

który z nich jest lepszy, proszę również o podsyłanie własnych propozycji.

Budżet, to około 2 tys. zł.

Z góry dziękuję :thanks:

Cześć Janek,

Ja z miesiąc temu zastanawiałem się nad crossem do 2200 PLN. Byłem bliski zakupu Sportstera 55 lub 40, Cube'a LTD CLS PRO, a ostatecznie kupiłem Unibike Viper na największej ramie.

Po kilku tygodniach poszukiwań i zastanawiania się mogę Ci powiedzieć, że przynajmniej dla mnie najważniejsze to żeby dobrze się czuć na rowerze. Wiem też, że w tej chwili sezon na kupno roweru się już powoli kończy i coraz ciężej wyhaczyć w sklepach konkretny model, w odpowiednim rozmiarze. Ja tak właśnie musiałem zrezygnować z CUBE LTD CLS PRO, którego dużych rozmiarów już nie było.

Najważniejsze to musisz sobie odpowiedzieć co w tym rowerze jest dla Ciebie najważniejsze. Co Twój wymarzony rower za ok. 2000 PLN musi mieć, żeby być przydatny do zadań jakie przed nim postawisz.

Dla mnie okazało się, że nieobowiązkowe są hamulce hydrauliczne, że ważny jest amortyzator i jego blokada, że mimo wszystko chciałbym aby w rowerze był regulowany mostek kierownicy, żeby rower którego używam głównie do jazdy po mieście miał dobry napęd i opony, na którym będę mógł śmigać po ścieżkach rowerowych, ale także od czasu do czasu na ścieżkach leśnych, polnych drogach, do tego wszystkiego chciałbym możliwie najlepszy osprzęt (ALIVIO, DEORE), fajny wygląd i to wszystko w cenie do 2200.

Jeżeli Ty też szukasz takiego roweru, to nie zastanawiaj się i bierz Unibike'a. ;) A teraz na serio, to jeżeli na razie tylko przyglądałeś się rowerom warto, żebyś na nie wsiadł i kontrolnie na każdym się przejechał.

Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.

Napisano

Witam wszystkich mam podbny problem szukam roweru w cenie tak do 1700zł do jazdy turystycznej czasami jakieś tereny ale lekkie. Jaki byście doradzili rower bo tak oglądam na necie i w sklepach no i już zgłupiałem. pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...