Skocz do zawartości

[3000-3500] rower trekkingowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam zamierzam kupic rower w przedziale cenowym jak w temacie.

Mam 190 cm wzrostu i waze kolo 100 kg

Rower ma sluzyc do jazdy po asfalcie i czasem po drogach lesnych

Kolega doradzal mi Firme Boardman albo Scott

A jakie sa wasze opinie

prosze o porady

Napisano

Firmy Boardman i Scott nie oferują rowerów trekkingowych.

A tak naprawdę o jakie dokładnie wykorzystanie roweru Ci chodzi (rekreacja, komunikacja) oraz czy wspomniane drogi leśne (jaki procentowy udział) mają być utwardzone, piaszczyste, błotniste itd.

Napisano

po opisie miód cud i delicje popijane szampanem, pozostaje tylko jak jest z gwarancją, serwisem - np. pierwszy przegląd i jak dostarczysz nań swój rower - koszty...

poza tym jak wyżej, cud, miód itp

oczywiscie wiesz, że nie tyle rozmiar ramy sie liczy, ale i jej geomteria - 58 cuba nie jest takie same jak, np. 58 unibike, crossa czy kellysa (o ile w takich rozmiarach występują) i tak naprwdę warto wsiąść na rower i zobaczyć jak się po porstu jeździ. Jeżeli to wszytsko gra to reszta jest super, nawet nie patrz, że hamulce to zwykle fałki, starczą do jazdy rekracyjnej, żadnych zapiekających sie cylinderków, zapowietrzeń, bezsensownego wzrostu wagi, aż żałuję, że nie widziałem tej oferty parę tygodni wstecz :)

Napisano

po opisie miód cud i delicje popijane szampanem, pozostaje tylko jak jest z gwarancją, serwisem - np. pierwszy przegląd i jak dostarczysz nań swój rower - koszty...

poza tym jak wyżej, cud, miód itp

oczywiscie wiesz, że nie tyle rozmiar ramy sie liczy, ale i jej geomteria - 58 cuba nie jest takie same jak, np. 58 unibike, crossa czy kellysa (o ile w takich rozmiarach występują) i tak naprwdę warto wsiąść na rower i zobaczyć jak się po porstu jeździ. Jeżeli to wszytsko gra to reszta jest super, nawet nie patrz, że hamulce to zwykle fałki, starczą do jazdy rekracyjnej, żadnych zapiekających sie cylinderków, zapowietrzeń, bezsensownego wzrostu wagi, aż żałuję, że nie widziałem tej oferty parę tygodni wstecz :)

Szkoda że sprzedawca na allegro i zachwalający ten rower na forum Arkadiusz to ta sama osoba, wystarczy przeczytać jego wszystkie posty. Sam mało co nie nie nabrałem na ta nachalną reklame bo również szukam roweru w tym przedziale cenowym

Napisano

Szkoda że sprzedawca na allegro i zachwalający ten rower na forum Arkadiusz to ta sama osoba, wystarczy przeczytać jego wszystkie posty. Sam mało co nie nie nabrałem na ta nachalną reklame bo również szukam roweru w tym przedziale cenowym

Zaraz, zaraz. jedni polecają jedną markę inni drugą, a ja polecam właśnie Muesinga, bo to bardzo solidne, bardzo dobre rowery. I bardzo dobrze, że "nie dałeś się nabrać", bo miałbyś zbyt dobry rower, za zbyt przystępną cenę jak dla Ciebie.

A w ogóle, to coś mi się zdaje, że na każdym forum chodzi o to, żeby jak najlepiej w miarę swojej wiedzy w temacie doradzić ludziom.

Każdy kto się trochę zna na rowerach patrząc na Muesinga, założę się, że nie będzie miał się do czego przyczepić( oczywiście w relacji jakość/cena). A jeśli chodzi o tę samą osobę, to, przepraszam, ale to tylko Twoje osobiste, niczym nie poparte insynuacje.

Pozdrawiam logicznie myślących.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...