Skocz do zawartości

[rower]Zakup do 1300-1500 PLN z wymaganiami

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak wyżej, fajnie było by za dolną granicę gdyż z kasa krucho... Ofc alu rama, koła 28 lub wyżej i duża rama. Mam 196 cm wzrostu i 90 kg wagi. Hamulce tarczowe mile widziane, rower msi być stabilny. Ogólnie nie będzie dużo uzytkowany, zależy mi na jakosci ;)

Pozdrawiam

Napisano

Gdzie chcesz nim jeździć? Rower może być używany? I co rozumiesz poprzez "stabilny"?

W tym przedziale cenowym raczej odradzałbym hydrauliki o ile w ogóle się trafią, będzie z nimi więcej problemów i gorszy osprzęt kosztem nich.

Najlepiej dobre fałki.

Napisano

Gdzie chcesz nim jeździć? Rower może być używany? I co rozumiesz poprzez "stabilny"?

W tym przedziale cenowym raczej odradzałbym hydrauliki o ile w ogóle się trafią, będzie z nimi więcej problemów i gorszy osprzęt kosztem nich.

Najlepiej dobre fałki.

drogi asfaltowe, czasami żwir Używki nie wchodzą w grę. Stabilny rozmiem przez np. najechanie na kamień nie przewale się :)

Fałki? Jestem laikiem, mój ostatni MTB kupiony był 3 lata temu i koła 26 cali wiec czas na zmianę ;)

Napisano

Chodziło mi o V-brake - hamulec szczękowy.

Z tego co piszesz najlepszym wyborem będzie cross, chociaż w tej cenie trudno będzie znaleźć dobrą nówkę.

Niezłymi opcjami mogą być:

1)http://allegro.pl/ka...2423736055.html <-- ciekawy sprzęcik

2)http://allegro.pl/ro...2402339695.html

Ten maestro ciekawy :) Tak btw. Nie będzie mnie bolał zad? Obecnie mam mtb czyli amor dodatkowy jest...

Napisano

Posiadasz fulla MTB czy "makrokesz"?

Raczej nie powinien, zresztą do wszystkiego można się przyzwyczaić, a ten Kands jest chyba jedną z najlepszych propozycji w tej cenie.

Napisano

Leć stary do NBA a nie w rowery się bawisz.

A tak na serio, rozmiar powinien dać radę, i tak będzie bardzo trudno znaleźć coś większego. Nie rośniesz już, prawda?

Napisano

Leć stary do NBA a nie w rowery się bawisz.

A tak na serio, rozmiar powinien dać radę, i tak będzie bardzo trudno znaleźć coś większego. Nie rośniesz już, prawda?

Gram w kosza można powiedzieć zawodowo :D Chce jeździć na rowerze aby spalić troszkę grube uda( mięśnie+tłuszcz) Ostatnio zbastowałem z rośnięciem, rozmiar 46 nosze od 2 lat wiec już chyba nie :)

Napisano

Z nówek nie ma kompletnie nic.

Ewentualnie używany Scott http://allegro.pl/ro...2424493480.html

Chociaż w dalszym ciągu uważam, że 21 by wystarczyła

jest jakaś konfiguracja? Tzn wpisuje swoją wagę ,wzrost itd i pokazuje jaki i ile cali powinien mieć rower?

jest jakaś konfiguracja? Tzn wpisuje swoją wagę ,wzrost itd i pokazuje jaki i ile cali powinien mieć rower?

EW 22 calowego ale nieużywanego lub używanego Wawa ;)

Napisano

Może faktycznie najpierw sie przymierz do 21 calowego - ja lubie siedzieć wysoko ;)

niestety 23 cali taty jest dla mnie za duże. Wezeme ta 21 calowego może ze jest cos innego do 1500.
Napisano

Kands Maesto jest spory. mam 19' wersje i jest dlugi, no i wysoki przez kola 28. Na moj wzrost (180), 19tka jest na styk.

No to chyba wezmę tego Kandsa... jak sprawuje się na drodze? Dupcia nie boli?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...