Skocz do zawartości

[1700-2000] Cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Poszukuję roweru crossowego do 1700, w ostateczności 2000zł. Przez ostatnie dwa lata jeździłem rowerem Giant x-sport 3 i bardzo chwalę sobie przyjemność z jazdy tym rowerem. Ostatnio pękło mi coś w manetce i poszedłem do serwisu, gdzie powiedziano mi, że należy wymienić m. in. tylną piastę, tylne kółeczka i łańcuch w wyniku zużycia (przejechane 5000km, rower był oddawany do serwisu co 500km, ale indywidualnie raczej nie czyściłem łańcucha itd.), należy również wymienić ośkę, bo ją rdza zżera (niestety rower trzymałem przeważnie na balkonie, więcej nie popełnię tego błędu), do tego wymiana wyżej wymienionych manetek, jakies tam inne kosmetyczne sprawy jak wymiana klocków, linek + serwis. Podsumował mnie na 700 zł. Nowy rower kosztował z tego co pamiętam ~1500. Giant ma 27 przełożeń, rozglądałem się za rowerami w tej cenie i w zdecydowanej większości posiadały jedynie 21-24 przełożenia. Szukam czegoś podobnego do tego Gianta w dobrym stosunku jakość-cena. Co moglibyście polecić? :)

Napisano

To nie jest stary i bardzo słaby model. Awaria manetki, wymiana całego napędu, linek i pancerzy jest oczywistą konsekwencją nieprawidłowego przechowywania roweru.

Skoro tak dobrze jeździło Ci się na tym Giant x-sport 3, to dlaczego chcesz z niego zrezygnować (sprawa estetyki)?

Dlaczego wykluczasz naprawę/modernizację roweru (możesz dowolnie dobrać sobie grupę osprzętu), którego rama Ci bardzo pasuje za ok. 700 zł (sprawdź też oferty innych serwisów) i chcesz iść w zakup nowego za 2,5 raza więcej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...