Skocz do zawartości

[do 2000zł] Kross hexagon x9. Czy dobry wybór

Bili

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Poszukuję nowego roweru do maksymalnie 2 tys. złotych.

Najbardziej przypasował mi właśnie podany w temacie Kross hexagon x9, link do specyfikacji: Hexagon X9 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie

Cy myślicie o tym rowerze, czy to dobry wybór. A może macie jakieś inne propozycje.

Poszukuje roweru w miarę uniwersalnego: dojazd do pracy, podróże, rekreacja, asfalt, leśne drogi dosyć korzenne,piasek,szuter, i zjady, ale bez żadnych wyskoków hop skakania itp.

Poszukuję roweru w miarę trwałego.

Obecnie to co mam to jakiś tani rower resorowany z przodu i z tyłu. Wiecznie się coś nim dzieje, rozkręca odpada itp. A do tego rdza go tak zżera, że aż nie możliwe, tak że pewnego dnia się złamie.

Proszę was więc o opinie, a może jakieś inne ciekawe propozycje.

Jak są jakieś pytania z chęcią odpowiem.

Pozdrawiam.

Napisano

Za 2000zł spokojnie możesz wymagać czegoś lepszego niż ten hexagon. Głównie rzucił mi się w nim w oczy amortyzator XCT, który umówmy się, nie jest najlepszy. Możesz poszukać jakiegoś Kellysa Quartza DSC czy Ubike Evolution. One cenę katalogową mają trochę wyższą (~2200zł), ale spokojnie można dostać poniżej 2k - Quartza kupował mój znajomy jakiś czas temu w intersporcie za 1800zł, więc na pewno się da :) To takie dwa pierwsze rowery które przyszły mi do głowy, spokojnie znajdziesz jeszcze coś fajnego i lepszego od hexagona w tej cenie.

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Ciekawe propozycje przekraczające trochę budżet, ale może by gdzieś jakiś rabat dali. Choć jakoś niby to samo geometrią, ale jakoś ten kross na razie najbardziej mi przypasował. Sam już nie wiem. W sklepach. wybór był łatwiejszy Poczytałem forum i im więcej już czytam opinii na temat różnych rowerów, podzespołów to sam już nic nie wiem.

A ramy jakiej szukać dla siebie "18"? Mam 180 cm wzrostu.

Napisano

17-19 cali będzie okej. Zależy jaki rozmiar preferujesz,ale wspomniane przez Ciebie 18 cali jak najbardziej się nada.

W sklepie masz wybór niby łatwiejszy bo sprzedawca stara Ci się sprzedać to co ma - mówisz,że masz 2k to będzie Cię namawiał na rower za 2k. Zastanów się dobrze,bo spokojnie możesz mieć lepszy rower niż ten hexagon za tą kwotę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...