Skocz do zawartości

[1000-1400]Rower crossowy

Flap

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wstepie chce wszystkich powitac, bo to moj pierwszy post na forum.

Przymierzam sie do zakupu crossa, cena do 1400zl. Szukalem duzo czasu, ale tego sprzetu jest naprawde bardzo duzo i az trudno sie zdecydowac na konkretny model. Przyznam, ze znam tylko kilka firm (Kellys, Author, Merida, Kross), a zauwazylem, ze na forum czesto sa polecane rowery innych firm, wiec wnioskuje, ze sa rownie dobre. Ogolnie rzecz biorac najlepiej jest sie zapytac kogos kto siedzi w tej branzy juz jakis czas niz samemu probowac cos wybeirac jedynie z opisow producenta.

Jak dotad jezdzilem Authorem Horizon, ale niestety po okolo 11 latach juz niezbyt sie nadaje... Mialem okazje tez jezdzic Authorem Classic. Ogolnie oceniam te rowerki na bardzo dobre i przede wszystkim trwale i solidne, co jest waznym kryterium w wyborze.

Zaznaczam, ze jestem tylko rekreacyjnym rowerzysta, nie znam sie za bardzo na sprawach typowo technicznych, a moje trasy to klilku, moze klikunasto kilometrowe asfaltowe drogi, zaden ciezki teren. Z gory dziekuje za pomoc.

Napisano

Dzieki za zainteresowanie. Z racji tego, że miałem juz Horizona, to wstepnie go odrzuce, wybiore cos innego ;] Zarowno Kellys i Unibike "na oko" wygladaja bardzo fajnie, solidnie i dobrze wykonane. Jesli chodzi o wyglad to wlasnie czegos takiego szukam. Niestety jesli chodzi o wzgledy techniczne to nic nie powiem, bo sie na tym nie znam. Ale mysle, ze rower takiej klasy to nie moze byc byle co. Wybralbym Unibike'a ze wzgledu na cene, a te 200zl przeznaczylbym na jakis plecak, licznik i bidon. A moze ktos sie wypowiedziec na temat technicznych spraw? Czy ktorys z tych rowerow ma gorsze/lepsze elementy? Bardziej awaryjne?

Dzieki za odpowiedz i czekam na kolejne propozycje ;]

Napisano

To znowu ja, przepraszam za double post, ale nie moge edytowac.

Czy ten rower jest godny uwagi? Jak go mozna porownac do tego Unibike Flash GTS?

Jednak wolalbym wziac rower do 1300zl i dokupic jakis ekwipunek za reszte pieniedzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...