UltimaThule Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Witam, Poszukuję roweru dla kobiety. Jazda głównie po mieście, ale nie wykluczone są 50km wycieczki po lesie. 1. Znalazłem coś takiego i ciężko znaleźć mi coś lepszego, ale może się mylę? Proszę o radę... MERIDA JULIET TFS 100-V 2. Dodatkowo wiem, że ta Merida to bardziej wyprostowana pozycja, itd... ale nie jest wykluczony rower MTB z bardziej sportową pozycją jak np: Kross Level A3 i tutaj znalazłem coś takiego co ma lepsze parametry od powyższej Meridy: KROSS LEVEL A3 LADY Proszę o doradzenie, o wiele lepszy byłby rower w stylu Meridy z punktu 1, ale z kolei parametry Kross'a kuszą A może Wy forumowicze rowerowicze podzielicie się jeszcze lepszym pomysłem? Kwota: 1500 - 1650zł. Pozdrawiam!
emilio3 Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Osprzętowo trochę lepszy kross ale z kolei ja wybrał bym meride ze względu na lepszą ramę, ta merida będzie też lżejszym rowerem a dla kobiety to też dodatkowy atut, hamulce tarczowe w tej grupie cenowej nie grzeszą super modulacją czy też siłą hamowania, a meridka ma dobre v-breki no i łatwiejsze w obsłudze w razie jak by co.
pimbarian Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Hej, Jezeli rower ma sluzyc do jazdy po miescie i od czasu do czasu na wycieczke to kupcie Meride. Level'e maja sportowa geometrie co powoduje ze sa dosc "narowiste" w prowadzeniu i niezbyt wygodne na dluzsze trasy (plecy, szyja, nadgarstki). Jak doswiadczona rowewrzystka jest przyszla wlascicielka, czy zamierza sie scigac, czy jazda po lesie to wycieczki po drogach lesnych czy gorki, sciezki, zjazdy? Jezeli dziewczyna jezdzi amatorsko, nie bedzie sie scigac a wycieczki beda odbywac sie lesnymi drogami (nie sciezkami) to moze powinniscie pomyslec o cross'ie - np. Merida TFS 100 Crossway Lady: http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-merida-crossway-tfs-100-v-lady-2011.html?utm_campaign=2012-06&utm_content=1239&utm_medium=cpc&utm_source=nokaut.pl Moja lepsza polowa jest bardzo zadowolona po przesiadce z "gorala" - jezdzi po miescie i wyprawy 70-80 km po asfaltach i drogach lesnych. Pozdrawiam, P.
UltimaThule Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Napisano 4 Sierpnia 2012 Zakupiony został TFS 100-V i uważam, że jest to dobry wybór dla kobiety, która jeździ po mieście, ale też zjeżdża na leśne ścieżki. Zakupiony za 1499zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.