Pioter90 Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Witam Zauważyłem, że ostatnio kiepsko u mnie z kondycją i postanowiłem to zmienić. Bieganie odpada, pływać nie mam gdzie więc zostały rowery. Pomyślałem że na początek kupie jakąś niedrogą, używaną szosówkę (żeby spróbować takiej jazdy). Czytałem już trochę i wiem, że ta kwota to bardzo mało, jednak jako studenta, nie stać mnie na więcej... mogę sie postarać i dołożyć GÓRA 100zł. W moim miasteczku nie ma gdzie kupić szosy, więc szukałem rowerów na allegro i takich kilka wpadło mi w oko: http://allegro.pl/2sr-bikes-rower-szosowy-peugeot-szosa-wroclaw-bcm-i2369575754.html http://allegro.pl/szosowy-rower-kolarzowka-aukcja-bcm-i2389305565.html http://allegro.pl/super-kolarka-winora-godna-uwagi-i2381869781.html Proszę o opinie o tych rowerach. Od razu zaznaczam, że będą to nie za długie, amatorskie przejażdżki kilka razy w tygodniu (troszkę po mieście i głównie bocznymi drogami po wsiach). Oczywiście czekam też na inne sugestie z allegro. Ewentualnie model roweru innego niż szosówka... to jeszcze bym poszukał u mnie w mieście po sklepach. Domyślam się że powiecie, że nie ma sensu kupować szosy w tej cenie, więc rozważę też inne propozycje. Mam 175cm wzrostu, noga (niedokładnie mierzona) 83,5cm
matons Napisano 17 Sierpnia 2012 Napisano 17 Sierpnia 2012 A co sądzisz o tej kolarzówce ? Kupiłem niedawno tą kolarzówkę / szosówkę (chyba tak to się nazywa ? PEUGEOT, link : PEUGEOT na tej stronie znajduje się 20 zdjęć roweru. Wiem tylko, że jest to PEUGEOT i zapłaciłem za niego 400 zł. Chciałbym na tym rowerze szybko i wygodnie jeździć. Czy w takim razie wystarczy zmiana siodełka na bardziej miękkie ? Czy nie przepłaciłem za ten rower ? Czy moze znasz ten model ? Takie informacje dostałem od sprzedajacego: WITAM SPRZEDAJE ROWER PO REGULACJI PEUGEOT DANE TECHNICZNE": RAMA PEUGEOT WIDELEC PEUGEOT KORBA: OD PEUGEOTA PRZERZUTKA PRZÓD: SIMPLEX PRZERZUTKA TYŁ: SIMPLEX PIASTY: EILARD HAMULCE: MAFAC KLAMKI: MAFAC MANETKI: SIMPLEX OBRĘCZE MAVIC SIODEŁKO WHELLER SZTYCA ORYGINALNA PEDAŁA GIPIEMME SPRINT STERY ORYGINALNE MOSTEK ATAX KIEROWNICA ORYGINALNA DŁUGOŚĆ RURY POD SIODŁOWEJ 59CM KOŁA 28" WAGA11,5KG Z góry dziękuję za odpowiedzi A co sądzicie o tej kolarzówce ? Kupiłem niedawno tą kolarzówkę / szosówkę (chyba tak to się nazywa ? PEUGEOT, link : PEUGEOT na tej stronie znajduje się 20 zdjęć roweru. Wiem tylko, że jest to PEUGEOT i zapłaciłem za niego 400 zł. Chciałbym na tym rowerze szybko i wygodnie jeździć. Czy w takim razie wystarczy zmiana siodełka na bardziej miękkie ? Czy nie przepłaciłem za ten rower ? Czy moze znasz ten model ? Takie informacje dostałem od sprzedajacego: WITAM SPRZEDAJE ROWER PO REGULACJI PEUGEOT DANE TECHNICZNE": RAMA PEUGEOT WIDELEC PEUGEOT KORBA: OD PEUGEOTA PRZERZUTKA PRZÓD: SIMPLEX PRZERZUTKA TYŁ: SIMPLEX PIASTY: EILARD HAMULCE: MAFAC KLAMKI: MAFAC MANETKI: SIMPLEX OBRĘCZE MAVIC SIODEŁKO WHELLER SZTYCA ORYGINALNA PEDAŁA GIPIEMME SPRINT STERY ORYGINALNE MOSTEK ATAX KIEROWNICA ORYGINALNA DŁUGOŚĆ RURY POD SIODŁOWEJ 59CM KOŁA 28" WAGA11,5KG Z góry dziękuję za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.