Samogona Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Witam. Chciałbym kupić kolarkę, ale jak widać - budżet nie wielki.... Wiem, że w tej cenie mało jest fajnego sprzętu. Obecnie mam ok.1000zł w kieszeni i z czasem będzie tych pieniędzy przybywać. Dlatego pomyślałem czy by nie złożyć go od podstaw Myślałem żeby wpierw kupić ramę i np. koła i z czasem dokupować do niego kolejne części. Ogółem nie chce wydać więcej niż.2000zł. Nie opłaca mi się także zbierać tych pieniędzy gdyż zaraz się rozejdą (taki jestem). Chciałbym by rower by na ramie możliwie jak najlżejszej (aluminium itd) Mam ok.175cm wzrostu. Nie dawno widziałem że kolega wystawił fajną ramę, pękniętą, na forum. Opłacałby się ten interes? (Naprawa i w ogóle bezpieczeństwo żeby się to nie rozpadło przy 60km/h). Duża jest różnica między ramą stalową a aluminiową? (waga) Dużo lżej się jeździ na kolarce niż na rowerze z kołami 1,5'? Waga. ok.10kg. Jaki rozmiar ramy potrzebuje? (ok.175cm) Pozdrawiam! I przepraszam za klopot
Samogona Napisano 31 Maja 2012 Autor Napisano 31 Maja 2012 http://tablica.pl/oferta/giant-kolarka-szosowy-ID17LKD.html#bd976ed7;r:17;s: Co Powiecie na ten rower? Osprzęt mi się tak średnio widzi, ale jakby utargował, to może i by wartało http://tablica.pl/oferta/rower-szosowy-giant-scr-4-0-sprzedam-lub-zamienie-na-mtb-ID12QMl.html#2d7413b5;r:;s: Znalazłem także taki rower. Mam MTB wartego ok.1500zł, nie wiem czy warto się wymienić
piotrpki Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 optowałbym za pierwszym, średnio szosowy z trzema zębatkami, a i sprężynka manetki w lewej klamce walnięta, stan sprzętu nie wskazuje na profesjonalnego użytkownika więc może nie jest wycieńczony pierwszy tylną przerzutkę ma Sora, ale co więcej? Hamulce jakieś stare Weimanny
Samogona Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Napisano 1 Czerwca 2012 Za ile byś proponował tego pierwszego? Nie chcę przepłacić
Szosowiec2012 Napisano 1 Czerwca 2012 Napisano 1 Czerwca 2012 Powiem tylko żebyś nie brał pod uwagę składaka bo poprostu budżet ci nie pozwala.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.