Skocz do zawartości

[korba] Shimano fc-ts70 od Batavusa - zamienniki, części ?

cat11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

Jestem nowy więc jeśli popełnię jakieś faux pas to wybaczcie. Mam nadzieję że temat wątku ok (widzę że jest to tu bardzo rygorystycznie przestrzegane).

Teraz do meritum:

Kupiłem Batavusa Jakima z korbą fc-ts70. Największa zębatka 42 i średnia 32 są w stanie agonalnym, przeskakuje mi łańcuch pod byle pagórkiem nie mówiąc o stromiznach. Rower kupiony za ok 500zł więc od razu mówię żeby koledzy rad nie dawali typu kup... za 300zł bo po co mi rady niepraktyczne.

Pytania jakie mam:

1. czy i gdzie mogę dostać tanio koronki?

2. Jaki tam jest suport i jakie mogę na niego korby założyć?

3. jaka korba poza shimano tam wejdzie i będzie ok?(nie musi być high end, to rowerek trekkingowy w "rozsądnej cenie")

P.S. Jestem z Lublina, jeśli ktoś może polecić tani i dobry sklep to proszę o to.(słyszałem o Toro dobre opinie ale tam chyba są rzeczy z górnej półki tylko?).

pozdrawiam

cat11

Napisano

Google jest twoim przyjacielem.

kody elementow:

ring 22T- X-1CY 22000 (kompatybilne z FC-TS90)

ring 32T- X-1CY 32000 (czesc jak w FC-MC18)

ring 42T- X-1DT 98010

Poszukaj tego online lub udaj sie do sklepu rowerowego i zapytaj sprzeadwce o powyzsze czesci. Naped jest dosc stary i jaki tam jest suport etc to musialbym sprawdzic w mojej krysztalowej kuli ale sie zepsula. Sugeruje udac sie do jakiegos sklepu i tam chetnie ci pomoga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...