Seremity Napisano 29 Maja 2012 Napisano 29 Maja 2012 Witajcie. Jest to mój pierwszy post na forum i niestety muszę zadać głupie pytanie, bo utonęłam w gąszczu nadmiaru informacji Potrzebuje roweru do jeżdżenia po mieście, czyli ulica (często z dziurami), chodnik (często bardzo krzywy), trochę kostki brukowej i trochę ścieżek w parkach. Planuje jeździć na nim codziennie do pracy (ok 4 km w jedną stronę - chodnik i kostka brukowa w standardzie ) i generalnie używać go jako głównego środka komunikacji po mieście. Jakiś wielkich wycieczek rowerowych nie planuje, choć jakieś pojedyncze mogą się zdarzyć. Postanowiłam kupić rower miejski, gdyż chciałabym mieć wyprostowaną postawę na rowerze. Dodatkowe cechy: -> lekki (czyli jak sądzę aluminiowa rama), czym lżejszy tym lepszy (mam perspektywę wnoszenia go codziennie na 3 piętro) -> mało przerzutek (i tak ich nie używam mając 21 w "górskim"), 3 jeżeli 3 wystarczą do płynnej jazdy -> hamulec w układzie pedałów -> do rozważenia przerzutki w piaście -> przedni amortyzator -> wygodne siodełko -> oświetlenie przednie i tylne (najlepiej oba na dynamo) -> błotniki -> miło by było gdyby miał także osłonę tylnego koła Nie chciałabym zbytnio przepłacić, ale za naprawdę dobry rower mogłabym zapłacić trochę więcej niż 1500 zł. I jeszcze informacyjnie: mam 168 cm i 75 kg. A i jeszcze jedno: jestem z Łodzi (Bałuty/Śródmieście) więc jakby ktoś przypadkiem znał fajny sklep z takim rowerem jakiego pragnę to bardzo proszę o jego wskazanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.