bolek10 Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Witam wszystkich, Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym rowerze: eurobike-expert-2012 - 1800zł Dla mnie na pierwszym rzut oka wydaje się fajną okazją.. niestety jeszcze mało wiem więc boję się że jednak ma jakieś bardzo słabe puknty. Zastanawia mnie jeszcze jedna (tańsza) opcja: Romet RX50 1450zł Wydaje mi się tani i na dobrym osprzęcie. Sądzicie że są warte uwagi czy lepiej kupić po prostu: kross-level-2012 lub kross-2011-level-a2-disc Będę jeździł rekreacyjnie po lesie dla zbicia wagi i polepszenia kondycji (180cm wzrostu)
plmatrix Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Witam wszystkich, Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym rowerze: eurobike-expert-2012 - 1800zł Dla mnie na pierwszym rzut oka wydaje się fajną okazją.. niestety jeszcze mało wiem więc boję się że jednak ma jakieś bardzo słabe puknty. Zastanawia mnie jeszcze jedna (tańsza) opcja: Romet RX50 1450zł Wydaje mi się tani i na dobrym osprzęcie. Sądzicie że są warte uwagi czy lepiej kupić po prostu: kross-level-2012 lub kross-2011-level-a2-disc Będę jeździł rekreacyjnie po lesie dla zbicia wagi i polepszenia kondycji (180cm wzrostu) Moj syn ma Krossa A2 i z tego co widze to jego geometria jest raczej do scigania - pozycja wyciągnięta, więc do jady rekracyjne raczej niekoniecznie się nadaje. Z Krossa rekreacyjne ramy to Hexagon. A może po prostu pomyśl o rowerze crossowym (taki treking 28" ale bez zbednych dupereli typu bagaznik nóżka itp) ? Jezdziłem takim przez 2 lata , własnie po scieżkach rowerowych i duktach leśnych, i udało mi sie zjechac 20 kg Teraz, z chęci zapuszczenia się w teren, przesiadłem się na fula i bawię się w jeżdzenie po górkach.
bolek10 Napisano 25 Maja 2012 Autor Napisano 25 Maja 2012 Z Krossa rekreacyjne ramy to Hexagon. Takie coś udało mi się znaleźć: Hexagon V8 w chyba dosyć dobrej cenie jak za taki zestaw (1500zł). Romet z linku wyżej jest właśnie na większych kołach i nad nim też się zastanawiam. Tylko właśnie chciałbym się dowiedzieć co warty jest ten sprzęt
nemo2009 Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 A może po prostu pomyśl o rowerze crossowym (taki treking 28" ale bez zbednych dupereli typu bagaznik nóżka itp) ? Romet RX50 1450zł Romet RX 500 jest właśnie rowerem crossowym i to na bardzo dobrym osprzęcie.W super cenie.
bolek10 Napisano 25 Maja 2012 Autor Napisano 25 Maja 2012 Romet RX 500 jest właśnie rowerem crossowym i to na bardzo dobrym osprzęcie.W super cenie. Jedynym minusem o którym się właśnie dowiedziałem jest brak sklepu stacjonarnego. Wolałbym przymieżyć sie do tego roweru i zobaczyć jak się prezentuje na żywo.
nemo2009 Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Wolałbym przymieżyć sie do tego roweru i zobaczyć jak się prezentuje na żywo. W Krakowie raczej sprzedaje się Romety.Jeśli nie będzie RX,to przymierz się do Orkana 1.0 lub 2.0 tej samej wielkości.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.