Skocz do zawartości

[1000-1400zł] MTB do miasta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam roweru do jazdy głównie po mieście, ale chciałbym też, żeby raz w tygodniu można nim było przemieszczać się w trochę trudniejszym terenie. Chciałbym, żeby rower był w miarę szybki, wygodny, ale niezbyt delikatny.

Zastanawiam się nad tymi modelami:

Unibike Mission

UNIBIKE-NAJLEPSZE ROWERY BYDGOSZCZ

Unibike Flash GTS <<skłaniam się do tego najbardziej

UNIBIKE-NAJLEPSZE ROWERY BYDGOSZCZ

Merida Matts 10V

Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów

GIANT 12 REVEL 5

Revel 5 (2012) - rowery | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska

Który z nich jest najlepszy? Ew. który z niewymienionych polecacie? 1400zł to max.

Napisano

Ten kands wygląda jak jakaś zabawka dla dziecka na komunię. Czytałem już kilkanaście tematów i w każdym ktoś wrzuca tego Kandsa, ale czy ktoś jeździł na nim? W ogóle co to za firma? Najpierw myślałem, że to jakaś podróbka Kellysa.

Napisano

Po pierwsze ten KANDS to nie MTB tylko cross. Całkiem koszerny do jazdy po mieście. Ale do skakania po krawężnikach raczej się nie nadaje. Podróbka - nie podróbka. Przecież jedynym elementem, który czasami produkują producenci rowerów to rama. Reszta to osprzęt, on się zużywa a nie rama. A w tej cenie jest całkiem nieźle. Dla porównania 200 PLN droższego Gianta masz na Tourney'u (dwie grupy niżej, na którym ludzie nie rzadko wieszają psy) i na 7-rzędowym wolnobiegu... - czyli masz praktycznie zamkniętą drogę do lepszych komponentów. KANDS ma kasetę HG-41 może być całkiem niezła. W trekingowym mam HG-40 (HG-41 następca). 3300 km i się trzyma.

Zdefiniuj trudniejszy teren.

Napisano

Osprzętowo oczywiście Kands.

10-V odrzuć - moim zdaniem słaby osprzęt. W Meridach to od 40-V.

Najsłabszy chyba jest GIANT.

Flash z tej grupy jest najlepszy ale też z tyłu ma TOURNEY TZ21.

Na Allegro były Matsy 40-V z 2011 w Twoim budżecie.

Napisano

Flash z tej grupy jest najlepszy ale też z tyłu ma TOURNEY TZ21

Ma wolnobieg TZ21, przerzutka tył to Acera, ale ja bym wziął Kandsa :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...