Wacik Napisano 22 Maja 2012 Napisano 22 Maja 2012 Szukam roweru do jazdy głównie po mieście, ale chciałbym też, żeby raz w tygodniu można nim było przemieszczać się w trochę trudniejszym terenie. Chciałbym, żeby rower był w miarę szybki, wygodny, ale niezbyt delikatny. Zastanawiam się nad tymi modelami: Unibike Mission UNIBIKE-NAJLEPSZE ROWERY BYDGOSZCZ Unibike Flash GTS <<skłaniam się do tego najbardziej UNIBIKE-NAJLEPSZE ROWERY BYDGOSZCZ Merida Matts 10V Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów GIANT 12 REVEL 5 Revel 5 (2012) - rowery | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska Który z nich jest najlepszy? Ew. który z niewymienionych polecacie? 1400zł to max.
qwaq Napisano 22 Maja 2012 Napisano 22 Maja 2012 Tu masz mnóstwo tematów, miłej lektury Moja propozycja to Kands Maestro http://allegro.pl/kands-maestro-wypasiona-wersja-full-alivio-i2361912061.html
Wacik Napisano 22 Maja 2012 Autor Napisano 22 Maja 2012 Ten kands wygląda jak jakaś zabawka dla dziecka na komunię. Czytałem już kilkanaście tematów i w każdym ktoś wrzuca tego Kandsa, ale czy ktoś jeździł na nim? W ogóle co to za firma? Najpierw myślałem, że to jakaś podróbka Kellysa.
qwaq Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Jest paru użytkowników posiadających Kandsa i sobie go chwalących , co do wyglądu zabawki - to może być wina zdjęć, lecz ja nie odnoisłem takiego wrażenia. To jest chyba strona Kandsa - http://transrower.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=103&Itemid=95
mklos1 Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Po pierwsze ten KANDS to nie MTB tylko cross. Całkiem koszerny do jazdy po mieście. Ale do skakania po krawężnikach raczej się nie nadaje. Podróbka - nie podróbka. Przecież jedynym elementem, który czasami produkują producenci rowerów to rama. Reszta to osprzęt, on się zużywa a nie rama. A w tej cenie jest całkiem nieźle. Dla porównania 200 PLN droższego Gianta masz na Tourney'u (dwie grupy niżej, na którym ludzie nie rzadko wieszają psy) i na 7-rzędowym wolnobiegu... - czyli masz praktycznie zamkniętą drogę do lepszych komponentów. KANDS ma kasetę HG-41 może być całkiem niezła. W trekingowym mam HG-40 (HG-41 następca). 3300 km i się trzyma. Zdefiniuj trudniejszy teren.
fomicz Napisano 28 Maja 2012 Napisano 28 Maja 2012 Osprzętowo oczywiście Kands. 10-V odrzuć - moim zdaniem słaby osprzęt. W Meridach to od 40-V. Najsłabszy chyba jest GIANT. Flash z tej grupy jest najlepszy ale też z tyłu ma TOURNEY TZ21. Na Allegro były Matsy 40-V z 2011 w Twoim budżecie.
qwaq Napisano 29 Maja 2012 Napisano 29 Maja 2012 Flash z tej grupy jest najlepszy ale też z tyłu ma TOURNEY TZ21 Ma wolnobieg TZ21, przerzutka tył to Acera, ale ja bym wziął Kandsa
IwanMT Napisano 29 Maja 2012 Napisano 29 Maja 2012 http://www.kross.pl/pl/2011/mtb-xc/level-a2-v-brake a co o tym myślicie? Wiem wiem 100zł droższy od przedziału cenowego.
fomicz Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Droższy ale A2 ma zdecydowanie lepszy osprzęt od wcześniejszych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.