Skocz do zawartości

[do 1600 zł] Rower do jazdy po mieście i w lekkim terenie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem na kupnie roweru do 1500-1600 zł. Mam 184cm wzrostu i myślę że rama rzędu 21" 21.5" będzie w sam raz. Raczej skłaniam się ku MTB. Będąc dziś w hurtowni rowerowej po rozmowie ze sprzedawcą (jestem laikiem jeśli chodzi o rowery :P ) zaproponował mi następujące rowery:

1) Kellys Viper 4.0 z osprzętem Altus (?) - generalnie rower spodobał mi się w kwestii wyglądu,rama 21.5" , ma amortyzator z przodu i standardowe hamulce V-brake (sprzedawca odradził mi hamulce tarczowe, te hydrauliczne są poza zasięgiem cenowym a i łatwiej o uszkodzenia takowych więc zostanę przy standardowych Cena 1549 do niewielkich negocjacji

2) Scott Aspect 60 - rower słabszy sprzętowo rama 21" wydaje mi się że tu płaci się za markę. Z wyglądu też całkiem ok :) Cena 1550 negocjacje j.w.

3) Unibike Fusion - po raz pierwszy usłyszałem o takiej firmy, ponoć istnieje od kilku lat i działa w bydgoszczy. Sprzętowo nie odstaje od Kellysa i podobno jest od niego minimalnie lżejszy choć nie odczułem tego. Rama równiez 21" ale podoba się trochę mniej od tego Vipera

Generalnie chciałem kupić go na dniach, pogoda nastraja optymistycznie do jazdy :) Proszę o poradę jaki rower byłby dla mnie najlepszy, chciałbym jakichś konkretów odnośnie marki modelu i ew. linku za ile można taki sprzęt nabyć. Budżet 1500 zł mogę nagiąć o kolejne 100 zł ale nie chciałbym się zbytnio spinać. Nie będę jeździł tak dużo po pracy do sklepu do miasta (20 - 30 km lecz nie codziennie) i w weekend jakiś mały wypad ok. 40 - 50 km.

Z góry dzięki za wszystkie sugestie i porady :thanks:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...