Skocz do zawartości

[2500-3000] MTB do jazdy teren/miasto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie.

Jestem zainteresowany kupnem roweru za kwotę ~2500 zł. Mogę jednak wydać nawet 3000 zł jeżeli sprzęt naprawdę mi się spodoba i będę miał poczucie że warto tyle dopłacić. Obecnie zastanawiam się nad wyborem spośród:

1. Cube Attention 2012: Cube Attention 2012 - MTB - Rowery

2. Cube Analog Disc 2012: Cube Analog Disc - MTB - Rowery

Rowery dzieli przedział cenowy 400 zł i to że Attention ma full Deore. Rower ma być używany do sobotnich, całodziennych przejażdżek w terenie (puszcza Kampinoska, wyjazd na wakacje w góry, a więc bardzo katowany rower nie będzie) oraz planuję kupić zestaw opon na asfalt by móc dojeżdżać do pracy na nim w ładną pogodę (10 km dziennie powiedzmy w sezonie 4 dni w tygodniu).

Pytania do was:

1. Czy warto dopłacać 400 zł za osprzęt Deore? Wiem że cenowo to na pewno nie jest tyle warte, ale nie chcę się denerowować że mogłem dopłacić te parę 'groszy' i mieć święty spokój, a teraz się męczę np. z manetkami Acera.

2. Lubie markę Cube. Jednak czy macie jakieś inne propozycję lepszego sprzętu w tej cenie?

3. Pytanie dodatkowe, mniej istotne: Jaka jest najwęższa opona która mi wejdzie na te obręcze?

Jeśli chodzi o mnie to do tej pory nie miałem styczności z takim (jak dla mnie) mocnym sprzętem. Jeżdżę na wysłużonym już Wheelerze ojca za 1000 zł kupionym z 10 lat temu.

Wzrost: 172 cm

Waga: 68kg

Napisano

Według mnie najlepszy będzie ten rower, przeceniony z 4400zł.

http://allegro.pl/merida-matts-trail-800d-z-4399-zl-sklep-fa-gw-i2353892801.html

O wiele lepszy od proponowanych przez Ciebie. Sam przy takim samym wzroście i wadze zamówiłem go parę dni temu.

Ma świetny amortyzator powietrzny, recon silver solo air 120mm, XT na tyle i SLX na przodzie, dobre hamulce z regulacją Hayes Stroker Trail.

Rama również powinna być idealnie dopasowana do Twojego wzrostu.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...