Skocz do zawartości

[buty spd] na dluzsze dystanse, ok.300pln

marpok

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :)

Licze na Wasze doswiadczenie, a co za tym idzie pomoc w doborze butow...Obecnie jezdze w Sh MT-32, sa ta buty z blokami ale raczej turystyczne, chodzi o to, ze przy dluzszej jezdzie strasznie pieka mnie stopy w miejscu styku buta z pedalem, wywnioskowalem wiec, ze maja zbyt miekka podeszwe i stad moj problem. Chcialbym to wyeliminowac, dodatkowe wkladki odpadaja, wyprobowalem, nie pomaga. Chodzi mi o to, abym mogl spokojnie robic te 60km-80km,a pewnie i wiecej. Budzet jak w temacie, ale jesli gwarancja rozwiazania problemu bedzie koniecznosc doplaty jestem w stanie go nagiac ;).

Z gory dzieki za wszelka pomoc i pozdrower :)

Napisano

Nie wiem co to znaczy przy dłuższej jeżdzie. 60 czy 80 km można zrobić w kilka godzin lub w terenie prawie cały dzień a to jest różnica. Odnieś się do czasu jazdy po jakim odczuwasz dyskomfort ale nawet u mnie po powiedzmy 6-8 godz jady lekki bul przy nacisku na bloki się pojawia.

Napisano

Odnieś się do czasu jazdy po jakim odczuwasz dyskomfort

60-80km czyli jakies 3-4h, w obecnych butach po jakichs 2,5h mam dosc(wypinam stopy aby ulzyc)

Napisano

Więc ewidentnie coś jest nie tak. Podobnie jak Ty sądzę, że jest to wina nieodpowiednich butów a dokładnie podeszwy więc pozostaje rozglądnąć za czyś innym bardziej twardym. Osobiście na bardzo długie wypady korzystam z Shimano SH-MT31. Są oczywiście uniwersalne ale jako, że cenię sobie komfort jazdy to za innymi się nie rozglądam.

Niech inny coś na pozbycie się Twoich kłopotów polecą.

Napisano

Mam od 3 lat SH M086 i zdecydowanie polecam, nawet po 7-8h ~90km jedyny dyskomfort to lekkie drętwienie palucha, ale wystarczy nieco buta poluzować i jest git. Podeszwa sztywna i sprężysta, wygodne nawet do chodzenia.

Napisano

wygodne nawet do chodzenia.

Na tym chodzeniu to mi wogole nie zalezy, bo i nie do tego takie buty sa :icon_wink: , ale dzieki za opinie, bo te 7-8h robi wrazenie tak jak mowisz, takze na pewno rozwaze Twa propozycje. U mnie w miescie jest sporo sklepow, takze chce zebrac jak najwiecej opinii przed zakupem. Dzieki i prosze o jeszcze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...