Gresiek Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Witam, Jestem posiadaczem Schwin Varsity z 1973r. Zimą zakupiełem sobie nowe padały wraz z obuwiem. Nadszedł sezon, no i się okazało, że nie mogę wkręcic nowych pedałów, bo stare były na 1/2 a nowe mają 9/16 cala. Kupiłem gwintowniki 9/16 cala prawy i lewy. przewierciłem jeden otwór wiertłem 13 mm, no i nie mogę naciąć nowego gwintu. Mam tylko 1 gwintownik pewnie ten ostateczny. No i tak się zastanawiam czy sam dam radę, jeśli nie to z chęcią skorzystam z czyjejś pmocy bądź wskazówek. Dołącze zdjęcie korby po odkręceniu. No i pytanko, jeśli chciałbym wymienić korbe to na jaką, bo ta jest jakaś niestandardowa. Dzięki i pozdro.
BuyBike Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 Witam, Jestem posiadaczem Schwin Varsity z 1973r. Zimą zakupiełem sobie nowe padały wraz z obuwiem. Nadszedł sezon, no i się okazało, że nie mogę wkręcic nowych pedałów, bo stare były na 1/2 a nowe mają 9/16 cala. Kupiłem gwintowniki 9/16 cala prawy i lewy. przewierciłem jeden otwór wiertłem 13 mm, no i nie mogę naciąć nowego gwintu. Mam tylko 1 gwintownik pewnie ten ostateczny. No i tak się zastanawiam czy sam dam radę, jeśli nie to z chęcią skorzystam z czyjejś pmocy bądź wskazówek. Dołącze zdjęcie korby po odkręceniu. No i pytanko, jeśli chciałbym wymienić korbe to na jaką, bo ta jest jakaś niestandardowa. Dzięki i pozdro. Witam, nie szkoda gwintownika na stalową korbę tej klasy? Nie lepiej wymienić korbę?
Gresiek Napisano 16 Maja 2012 Autor Napisano 16 Maja 2012 A jaka korba będzie pasować? Bo otwór po korbie w ramie jest jakiś niestandardowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.