Skocz do zawartości

[1000-1500zł] Poszukuję rower na szosę / asfalt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie, poszukuję roweru (nowego) z przedziału cenowego 1000-1500zł. Głównie szosa / asflat, za kilka lat jednorazowy wypad w góry (nie brać za bardzo pod uwagę). Co byście polecili? Nie posiadam doświadczenia z rowerami. Chłopak 16 lat, 175-180cm wzrostu, spora waga - 90kg. Niestety rowery katuję, więc musi być coś porządnego (oczywiście jak na ten przedział cenowy). Mile widziana amortyzowana rama, jeśli da radę w tej cenie. Z góry dzięki za pomoc :)

Nie lubię dawać odpowiedzi do swoich tematów, ale nie mogę edytować... Mile widziane hamulce tarczowe... Co powiecie na ten: http://www.cyklotur.com/pl-PL/produkt/6442/162/Z_rama_sztywna__MTB_Hardtail/Rower_GANGSTA_50_2011 ?

O, weszło jako edycja :) Nie znałem funkcji, sorki za zamieszanie :)

Napisano

Ehh.

Widzę 2 sprzeczne informacje. Mówisz że potrzebujesz rower na asfalt a przykładowy link przedstawia rower do Xc- jazda po terenie.

Co do roweru. Hamulce tarczowe mechaniczne to porażka.

Polecam rowerki Krossa dobry stosunek jakość cena.

Zastanów się jakiego typu rower chcesz mieć. Kompromisem może być crossowy, jest przyjemny na asfalcie (lżejsza jazda niż na xc) oraz jako tako daje radę w terenie.

Napisano

po asfalcie rzeczywiście za dużo nie będę jeździł, raczej będą to łąki,pola, w miarę też lekkie górki w lesie, generalnie okolice poznania... nie wiem, za bardzo nie znam się na rowerach, jestem w temacie zielony... podałem przykładowy rower, który miał pozytywne opinie w internecie i ogólnie wydawał mi się fajny :)

a co na przykład powiedzielibyście o tym: http://allegro.pl/scott-g-zero-hayes9-juniort-mavicd321-fr-enduro-i2347508366.html ? trzeba się przejmować maxymalnym obciążeniem 80kg ? ile mniej węcej mogłaby kosztować wymiana przedniej przerzutki?

Napisano

To jest rower w trudny teren a dokładnie DH i FR. Trudno się na nim jeździ. Najlepszymf rozwiązaniem jest pojechać samochodem w jakiś teren bo jazda na nim sprawia dużą trudność szczególnie na asfalcie.

Zdecyduj się jaki rower chcesz.

Oglądnij sb Kross level A4 lub A2

Napisano

niestety, naprawdę nie jestem zorientowany w temacie... pod jakim względem trudna jest jazda po asfalcie ? ciężko się pedałuje ? trudniej jest się rozpędzić ?

Napisano

Tak trudniej jest się rozpędzić oraz utrzymać tą prędkość. A to z powodu pełnej amortyzacji oraz dużej wagi.

Wpisz w google: jaki rower.

Poczytaj parę artykułów i zdecyduj jaki chcesz rower bo zgadywać nie będziemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...