Skocz do zawartości

[Przerzutka przód] Czy to ze sobą "zagra?"

mateuszbdg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam w rowerze Kross Level A2 korbę Shimano FC-M311 42/32/22. Przednia przerzutka Shimano Altus odmówiła posłuszeństwa po 4K km, więc trzeba kupić coś nowego. Czy przerzutka poniżej będzie pasowała do mojej korby? Moja korba na największym blacie ma 42 zęby a wszystkie przerzutki >=Deore mają w opisach tarcze 44-48T. Napęd mam 8 rzędowy, ale w przyszłości zmieniam na 9.

Napisano

Ja mam przerzutkę obsługującą teoretycznie tarcze 42-48T i pojemności 20T. Mam korbę 22/32/42. Wyregulować się daje, ale gimnastyka potrzebna. Problem pojawia się zwykle przy zrzucaniu z pośredniego na najmniejszy blat.

Gość voytec
Napisano

Obecnie jedynymi (najnowszymi) przerzutkami obsługującymi koronkę 42T są te do napędów 10sp. Według obiegowej opinii wystarczy odpowiednia regulacja żeby działały z napędem 3x9 ale nie jestem pewien tych dywagacji.

A na poważnie to 42 zęby obsługuje Acera M360 (i chyba jeszcze Altus). Jest to przerzutka przeznaczona do napędów 7-8sp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...