jacek13 Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 Witam wszystkich forumowiczów. Znalazłem ostatnio taki rower (Kellys Arc 2.9) Zastanawiam się, czy rozmiar M będzie dobry dla mojego wzrostu (mam 183 cm) ? Będzie to mój pierwszy rower szosowy i nie mam doświadczenia w zakupie tego sprzętu. Wiem trochę na temat rowerów i osprzętu i wydaje mi się, że ten rower jest dość rozsądnym wyborem na początek, szczególnie przy takiej cenie. Proszę o poradę czy rozmiar M nie będzie dla mnie zbyt mały. Pozdrawiam.
1415chris Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 Przy tym wzroscie teoretycznie wchodza w gre dwa rozmiary M i L. Patrz na dlugosc gornej rury, na stronie kellysa wymiar l. Jest to najwaznieszy parametr doboru ramy. Kolejna rzecza jaka pomoze Ci dobrac optymalny rozmiar, jest pomierzenie sie w jakims kalkulatorze, np: http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO Jak zrobisz to dobrze, najlepiej 3-4 razy z pomoca drugiej osoby, bedziesz wiedzial jaki rozmiar jest dla Ciebie najlepszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.