Skocz do zawartości

[ok. 1000zł] Do jazdy po mieście, leśnych ścieżek... X czy Y?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem nowa, więc na wstępie serdecznie witam. icon_smile.gif

Do teraz jeździłam rowerem górskim, malutkim, który już nie spełnia moich oczekiwań, jest niewygodny, za mały no i przede wszystkim swoje już przeżył.

Zastanawiam się nad kupnem czegoś na drogę i na jakąś leśną trasę. Z tego, co się dowiedziałam, trekkingowy rower będzie w porządku.

Przy okazji, jeśli mogę, chciałabym podpytać o to jak dobrać ten rower. Jestem kompletnym laikiem(czytałam jedynie nieco o doborze roweru,ramy), więc:

Chciałabym się dowiedzieć jaką dokładnie ramę powinnam wybrać. Jestem niewielka, więc boję się, że nie dostanę takiego roweru. Mój wzrost to ok. 165cm i waga ok 60kg. Z tego, co obliczyłam rama powinna mieć 18"(?).

Stawiam na ramę męską, przeczytałam, że bardzo wielkiej różnicy nie ma. Nie wiem czy to prawda, ale nawet wizualnie lepiej mi się widzi jednak ta męska.

Znalazłam konkretne rowery, które brałabym pod uwagę, są dwa:

1. Kands Maestro, cena ok. 1099zł:

Tutaj parametry.

2. Lazaro Integral

Tutaj info o Lazaro.

Napisano

myślę że obydwa są bardzo porównywalne ale lazaro jest tylko w rozmiarze 21 i 19 nie bedzie czasem za duży??

Właśnie tutaj jest problem, bo nie jestem zbyt wysoka. Kands też jest właśnie tylko 21" i 19"... Teraz nie wiem co zrobić. :confused:

Napisano

ile masz wzrostu jak nie ponad 175 to żaden chyba ci nie przypasuje:D

jakiegoś crossowego unibika albo krossa szukałbym na twoim miejscu ale chyba dość ciężko juz coś wyrwać z poprzedniego sezonu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...