Skocz do zawartości

[Przerzutka przednia] MTB ok. 100 zł, upgrade roweru

Youleck

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Posiadam hexagona v6 z 2011, rok wytrzymałem z shimano ty10, ale już mam dość. Czas na zmianę. Przeglądam różne przerzutki, nie wiem co wybrać optymalnego.

Budżet to 100 zł, może być mniej, więcej, byle nie podchodziło pod 200 zł :D.

Wszystko mam oryginalnie z napędu w rowerze, tzn. klamkomanetki Shimano ST-EF60, korba SR Suntour CW9-XCC. Przerzutka to Top Swing.

W sumie, to czekam na jakieś propozycje.

A, jeszcze jedno. Biorę pod uwagę zmianę klamkomanetek na inne, lub osobno klamki i gripshift. Tak więc jestem otwarty na propozycje różnych kombinacji.

Pozdrawiam,

Napisano
shimano ty10,
Przerzutka to Top Swing.

TY 10 to down,więc może nowa też niech będzie taka.Jesteś pewien,że top swing będzie pasować bez problemu?

Napisano

TY 10 to down,więc może nowa też niech będzie taka.Jesteś pewien,że top swing będzie pasować bez problemu?

Wiem co piszę, linka idzie górą ramy. Zresztą w internecie natykam się na różne wersje tej przerzutki. Dla wyjaśnienia wrzucam fotę.

e8255737d599c9d0m.jpg

Foto niezbyt piękne, ale widać wszystko :)

PRZEPRASZAM NAJMOCNIEJ, pomyliłem swing z pull...

Napisano

jaka masz korbe 48-36-26? to alivio z hyperdrive styknie jesli masz lub chcesz miec duzy blat 42 lub 44 to kup alivio bez hyperdrive ewentualnie jakies deore przerzutka za 100 zl Ci potrzebna nie jest, bo to bylby przerost formy nad trescia

Napisano

Korba to SR Suntour CW9-XCC, jednak sugeruje się przerzutką która jest założona (obsługiwane przełozenia: 42-34-24T).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...