Tomas30 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Witam. Wczoraj nieco spontanicznie zakupiłem dla dziewczyny rower Merida Crossway 100-V 2012 . Skusiłem się gdyż sprzedawca zaproponował 10% rabatu. Cena katalogowa to 1899, ja wyrwałem go za 1700. Wziąłem ramę 46 cm do wzrostu 171 cm. Jak sądzicie, czy to był dobry wybór, czy jednak za tą cenę to pomyłka? Pozdrawiam.
rydzo Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 A jak powiemy pomyłka to go wymienisz? Chyba trochę zbyt późno na pytania
Tomas30 Napisano 1 Maja 2012 Autor Napisano 1 Maja 2012 A jak powiemy pomyłka to go wymienisz? Chyba trochę zbyt późno na pytania Zgadza się, na wymianę za późno. Będzie już taki jaki jest. Przeglądam właśnie internet i widzę, że nigdzie nie znajdzie go w takiej cenie. A co sądzisz o rozmiarze ramy do podanego wzrostu, długość od krocza do ziemi około 80 cm. 46 cm - merida dla kobiet nie ma większych.
Tomas30 Napisano 3 Maja 2012 Autor Napisano 3 Maja 2012 Mam do Was pytanie dotyczące wymiarów ramy w zakupionej meridzie crossway 100-V lady. Otóż nie wiem co jest grane, niby zakupiłem rozmiar 46 cm - 18", a faktycznie po zmierzeniu jest to 43 cm - 17" i dokładnie tyle jest podane w geometrii tego roweru http://www.rowerymerida.pl/produkt420/crossway-100-v-lady-rower-merida.html Czy mógłby ktoś wyjaśnić dlaczego tak jest? Pozdrawiam.
Tomas30 Napisano 6 Maja 2012 Autor Napisano 6 Maja 2012 Mam do Was pytanie dotyczące mechanizmu korbowego zamontowanego w zakupionej meridzie. Jest to SUNTOUR XCT. Mianowicie chodzi mi o to, że zębatki przednie mają delikatne bicie w jednym miejscu. I teraz nie wiem czy jest to dopuszczalne czy oddać na gwarancję?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.