atmed Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Witam serdeczenie, to mój pierwszy post ale nie o tym bedziemy rozmawiac. konkrety: waga :110kg wzrost:182cm Pojecie o rowerach mam bardzo słabe ale duzo sie naczytałem o walorach różnych MTB-eków i zdecydowałem sie chyba ze bedzie to cube LTD i teraz pytanie na który model sie zdecydowac? czy to ma byc zwykly LTD czy pro czy race czy cc a moze jeszcze inny?>
Krasiak96 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Może do jakiej kwoty i gdzie chcesz go użytkować ?
atmed Napisano 2 Maja 2012 Autor Napisano 2 Maja 2012 cena 3500-4700 gdzie bede uzywac 70% asfalt pozostały procent to wertepy , piach
karpik75 Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 atmed, Krasiak96 ma rację. LTD to maszyny MTB, asfalt w takiej ilości to pomyłka. Zawsze możesz zmienić opony, ale to i tak będzie średni wybór... no chyba że planujesz z czasem zamienić te wskaźniki na co najmniej 70% las, wertepy, a reszta asfalt - wtedy będzie ok. Co do wyboru modelu, to sam niedawno rozważałem LTD i analizowałem sobie stosunek cen do tego co za tym idzie. Osobiście brałbym LTD SL (zasadniczo też miałem go brać ) Świetny osprzęt, może na początku będzie dla Ciebie aż za dobry, jednak ja wychodzę z założenia że lepiej mieć zapas mocy w sprzęcie, zwłaszcza jeśli przestawisz się na terenową jazdę. Poza tym cenowo jesteś go wstanie wyrwać za 4.500,- (trzeba tylko zapytać o rabat) czyli mieścisz się w budżecie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.