Skocz do zawartości

[suport Thun GO(A)L] jak rozkręcić bez specjalnego klucza?

F90M

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chcę wykręcić ten suport tyle że nie mam klucza (i na pewno nie kupię) a do najbliższego warsztatu rowerowego mam 30km, próbowałem złapać to francuzem ale tylko kręcił się na plastiku, próbowałem też przykładać do ząbków kawałek blachy i uderzać młotkiem tyle że plastik bardzo cienki i się łamał. Absolutnie nie zależy mi na tym suporcie więc może się zniszczyć, założę sobie klasyczny metalowy który zwykłymi narzędziami odkręcę.

Napisano

Całe to co wystaje z ramy jest plastikowe?

Ja bym wziął pilnik, spiłował z jednej i drugiej strony kapsa na płasko... I próbował francuzem, albo jakimś płaskim kluczem odkręcić. O ile jest cały plastikowy...

(_) ----> tak niech wygląda.

Napisano

Zrobiłem tak, ale dalej się ześlizguje i wyrabia (francuza dokręcam do oporu), w ogóle według mnie to ten szajs za mocno się trzyma. Mam ochotę wp!@$%yć to z całą ramą do ogniska i poczekać aż się wypali :)

Napisano

W końcu udało mi się wywalić ten suport. Odciąłem przecinakiem cała górną część aż było widać łożysko, później wypchnąłem go ściągaczem do łożysk (w sumie mogłem wybić młotkiem ale suport może się jeszcze kiedyś przydać), część z gwintem, która została w środku, przeciąłem rozgrzanym nożem z dwóch stron i wyszła bez problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...