Skocz do zawartości

[Korba a przerzutka tylnia 6 biegowa]

johny94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jutro może będę składał mój rower . Przerobiłem go zdeka na miejski żeby sie wygodnie i lekko jeździło. Przednia korba ma 2 przełożenia a tylnia przerzutka 6. Chciałem zostawić największą z przodu a mniejszą wymontować i jeździć tylko na jednym przełożeniu z przodu a używać wszystkich 6 z tyłu, ale czy to będzie prawidłowo wszystko śmigać i współpracować z łańcuchem? Kolega mi mówił że 1 przełożenie z przodu powinno się używać na przerzutce pierwszej, drugiej i trzeciej z tyłu, przełożenie drugie z przodu na trzeciej czwartej i piątej i przełożenie ostatnie z przodu na ostatnich z tyłu.. Nie wiem czy to dobrze wyjaśniłem , ale mam nadzieje że zrozumiecie ;d pozdro

Gość ANDRIUBIKER
Napisano

z grubsza Ci dobrze kolaga powiedzial, chodzi o to by nie krosowac lancucha, mozna jezdzic na 2 blatach, ale musisz wtedy suportem wyregulowac linie lancucha , bo inaczej bedziesz zbyt krosowal lancuch jezdzac na srodkowej plycie i na najwiekszych zebatkach z tylu

Napisano

z grubsza Ci dobrze kolaga powiedzial, chodzi o to by nie krosowac lancucha, mozna jezdzic na 2 blatach, ale musisz wtedy suportem wyregulowac linie lancucha , bo inaczej bedziesz zbyt krosowal lancuch jezdzac na srodkowej plycie i na najwiekszych zebatkach z tylu

Dał bym radę wyregulować na jeden blat?

Gość ANDRIUBIKER
Napisano

na jeden blat to najlepiej i najlatwij kupic korbe z jednym blatem , i odpowiedni do niej suport, ale wtedy i tak musialby zostac przednia przerzutka lub napinacz, uwazam ze to bez sensu, po to wymyslili biegi zeby ich uzywac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...