Skocz do zawartości

[ Amortyzator przód] zatarty SR SOUNTOUR XCM v2-hlo 100mm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem z moim amortyzatorem przednim SR SOUNTOUR XCM v2-hlo 100mm, ktoregos razu jak chcialem pojechac na rower zobaczylem ze amortyzator prawie wogole sie nie ugina czasami sie ugnie do 1/3 ale zwykle wogole. Jest odblokowany, i jeszcze zauwazylem ze na prawym goleniu takajakby uszczelka sie odczepila i nie moge jej spowrtotem wczepic. moze jakos sie zatarl, mozna go oddac na gwarancje bo jeszcze mam tylko czy mi to uznaja?

Napisano

Mam problem z moim amortyzatorem przednim SR SOUNTOUR XCM v2-hlo 100mm, ktoregos razu jak chcialem pojechac na rower zobaczylem ze amortyzator prawie wogole sie nie ugina czasami sie ugnie do 1/3 ale zwykle wogole. Jest odblokowany, i jeszcze zauwazylem ze na prawym goleniu takajakby uszczelka sie odczepila i nie moge jej spowrtotem wczepic. moze jakos sie zatarl, mozna go oddac na gwarancje bo jeszcze mam tylko czy mi to uznaja?

w moim rowerze właśnie taki dogorywa... spróbuj zsunąc obie uszczelki, wytrzeć zebrany syf. Następnie wokól wewnętrznych pierścieni/uszczelek nasmaruj/nałóż np. wazeliną techniczną i parę razy ugnij na siłę amora. Na koniec uszczelki na miejsce i zetrzyj nadmiar wazeliny z lag. U mnie wystarczało przywrócić "pracę" amora bo PRACA to to nie jest (nieosiągalne dla tego amora) ...przynajmniej się ruszał :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...