Skocz do zawartości

[przerzutka tył] nowa zamiast Shimano 7speed

Kry7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuje nowej tylniej przerzutki ponieważ ta którą miałem(shimano 7speed) po skoczeniu rowerem weszła między szprychy i sie popsuła;/ moge wydać tak ok. 50zł, dodam że mam kasetę z 7 zębatkami i manetki SRAM max.

Chciałem też link do sklepu z którego często korzystacie i jest przez was sprawdzony.

Dzięki i pozdrawiam!

Gość ANDRIUBIKER
Napisano

i nic wiecej, chyba ze uda Ci sie wylicytowac uzywane , to polecam jakis starszy lx, stx etc, wazne abys przed zomontowanej juz zakupionej nowej przerzutki, sprawdzil czy hak prosty i czy nic wiecej nie uszkodziles, bo po wkreceniu przerzutki w szprychy najczesciej psuje sie jeszcze kilka innych rzeczy...hak przerzutki (ewentualnie haki piasty), szprychy, obrecz...trzeba to wszystko sprawdzic i wyprostowac jesli jest potrzeba zanim sie nowa przerzutke zamontuje

Napisano

oki w takim razie dzięki!;)

porządne forum pewnie zajrzę jeszcze nie raz! :)

A bym zapomniał za kasetą była taka plastikowa osłonka chyba nie jest ona do czegos potrzebna prawda??

Napisano

ona chroni łańcuch przed wpadnięciem między kasetę/wolnobieg a szprychy. zdarza się, że jeśli tego plastiku tam nie ma to taki łańcuch może zerwać szprychy. Jeśli będziesz miał dobrze wyregulowany napęd to raczej nic się nie stanie, ja u siebie tego nie używam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...