Pire Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 Witam około 11 kwietnia zakupiłem sobie Krossa Black Edition coś koło tam v6 i na początku było minimalne trzeszczenie w okolicach suportu, teraz mam pytanie bo wykonałem następującą czynność dokręciłem przy korbie tą śrubę osi czy jak to tam się nazywa, pedały na pewno nie trzeszczą, słychać trzeszczenie jak np pedałuje z wychyleniem i niezbyt mocno (przy mocnym pedałowaniu zanika), naoliwiłem łańcuch, na pewno nie są to żadne stery ani sztyca, zastanawiam się co to może być czy muszę oddawać go do serwisu nie był by to problem no ale jakaś to chwilowa strata roweru jest, dodam iż go trzymam na heblu to dociskając także trzeszczy trochę czasem ale to zależy kiedy. Co z tym począć doradźcie mi proszę czy może ona musi się ułożyć rower nie ma chyba nawet 100km przebiegu.
redbull1 Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 nie wiem czy Ci to pomoże ale mi trzesczało też tak i nie wiedziałem gdzie przy mocnym naciśnięciu korby ,zdjęłem korby i nasmarowałem oś suportu na którą nachodzą korby po skręceniu mocno wszystko zanikło ,ale może też trzeszczeć gdy nie jest dobrze dokręcony suport na łożyskach ,
Pire Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Napisano 24 Kwietnia 2012 Mhm a jeszcze pytanie techniczne bo odkręciłem te śruby i nie chciała mi zejść ta korba z tej osi to mogę ją potraktować gumowym młotkiem czy jakoś delikatnie da się ją ściągnąć ?
Raffal72 Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 Nie traktuj jej młotkiem , do tego służy specjalny ściągacz np. taki http://rowerowy.com/narzedzia_serwis/klucze_sciagacze/sciagacze/sciagacz .
Pire Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Napisano 24 Kwietnia 2012 Taaa tylko skąd ja teraz wezmę taki ściągacz czuje że serwis mnie wita chyba będzie mniej roboty przy tym a ściagacz to musiał bym zamówić itd..
redbull1 Napisano 24 Kwietnia 2012 Napisano 24 Kwietnia 2012 albo weż odkręć 2 śruby od korb i pojeżdżij trochę blisko domu same sie poluzują
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.