Skocz do zawartości

[pedały] platformowe

ol3k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Postanowiłem kupić jakieś nowe pedały, ponieważ te które mam obecnie zaczęły strzelać i strasznie mnie to denerwuje, nie wiem dokładnie jaki to model mają symbol K79 marki author, coś w tym rodzaju: http://www.rowerek.pl//index.php?products=product&prod_id=391, zaczeły strzelać już tak po 600 km.

Chodzi mi o pedały platformowe. W jakiej cenie można zakupić coś przyzwoitego? Myślałem tak do 100-150 zł.

Napisano

Myślę, że platformy mi starczą. Nie startuję w maratonach itp., rowerem dojezdzam do pracy, czasami też dłuższe wyjazdy w raczej łatwiejszym terenie. A do spd potrzebne jeszcze buty, może kiedyś:)

Napisano

Tak na ok. z 1000km już mają, skacze na nich itp. i są tylko porysowane :) Więc git, za taką cene to serio okazja :D

nic nie srzypi, nie strzela? Ile na nich przejechałeś?

Napisano

Fakt, lekkie to one nie są, większość tym podobnych jest stosunkowo ciężka. Nie wiem też czy lepsze będą na łożyskach kulkowych czy maszynowych.

Napisano

Kupiłem VP-196 na łożyskach maszynowych, myślę, że wystarczą.

Mam jeszcze pytanie, jakim smarem przesmarować gwinty pedałów? Czy ŁT43 się nada?

Napisano

Ja sobie zakupiłem platformy od Prodigy, model PROtheine. Akurat teraz nie ma ich nowych na allegro. Są tylko używki i wyglądają tak:

PRODIGY PROtheine (2293173430) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Są genialne. Jak takie znajdziesz to bierz. Cena około 100 zł

Polecam :thumbsup:

Sorki, później się skapnąłem, że kupiłeś :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...