Skocz do zawartości

[Amortyzator] Recon Silver TK

maxx78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam . Przeczytałem co nieco o tym amortyzatorze. Jestem początkujacym uzytkownikiem i amorek ten siedzi w Cuba Acid z 2012 którego jestem właścicielem.

Mam takie pytanie i byłbym wdzięczny za odp ;

- jest on niby solo air a jednak jest olejowy - to jak to jest naprawde - nie za bardzo rozumiem pojęcie sprężyna powietrzna ?

- mam przejechane ponad 200 km i widzę że zaczyna powoli się brudzić ( nie jeźdze w cieżkim terenie). Przeczytalem o czyszczeniu go preparatem brunox a z innych postów totalnie to odradzają tylko przetrzeć czysta szmatką

- od momentu jak go kupilem nie byla zmieniana jego charakterystyka - widzę że jest tabelka z waga i jakie powinno to być cisnienie. Mam pytanie jak domyślne jest " napompowany ten amortyzator " ja waże 83 kg . Czy jest sens aby poprawaić ustawienia fabryczne i czy wogołe to często trzeba to pompowac bo zastanawiam się czy kupic pompkę do amorka

to tyle maciej

Napisano

Sprężyna powietrzna to komora w której ściskane jest powietrze i działa podobnie jak zwykła. Olej służy do tłumienia i smarowania.

Ja czyszczę Brunoxem i to starczy.

To jest soloair więc nie ma potrzeby aby kupować pompkę, pompujesz raz pod wymagany SAG i tyle. Podjedź do jakiegokolwiek serwisu i Ci go ustawią. Fabryczne ustawienie może nie być pod Twoją wagę ale sprawdź jaki masz SAG to się dowiesz bo może akurat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...