karfil29 Napisano 20 Kwietnia 2012 Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam. Mam problem ze sztycą Kalloy 27,2 x 300mm, otóż śruba, która mocuje sztycę z siodłem, sama się luzuje. Nie jest to wina lekkiego dokręcenia, bo przykręcałem i ja, i nauczyciel W-F'u, więc jest dobrze dokręcona. Ostatnio rozkręciłem ją i każdą część umyłem w płynie do mycia silnika, ale problem nie ustał. Zareklamowałem to, ale dostałem jedynie nową, ale amortyzowaną i ciężką, tanią sztycę.
Przeor Napisano 20 Kwietnia 2012 Napisano 20 Kwietnia 2012 Glej do gwintów i po sprawie. Najlepszy o niskiej wytrzymałości.
karfil29 Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Napisano 20 Kwietnia 2012 Glej do gwintów i po sprawie. Najlepszy o niskiej wytrzymałości. A odkleję później jak będę chciał zmienić siodełko?
Przeor Napisano 20 Kwietnia 2012 Napisano 20 Kwietnia 2012 Przy kleju o niskiej wytrzymałości na zerwanie bez najmniejszego problemu. Przy kleju o wysokiej wytrzymałości jest trudniej, niemniej jak masz dobry klucz (żeby się nie obrócił) i porządną, nie wyrobioną śrubę też odkręcisz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.